Polemik & Kulis
27 Mar 2016 16:54 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:25

El Cezire'de deprem! 500 kişi işten çıkarılıyor!

Katar merkezli yayın grubu Al Jazeera, ağırlığı Katar’dan olmak üzere, dünya çapındaki medya ağından 500 çalışanın çıkarılacağını duyurdu.

Katar hükümeti tarafından fonlanan Al Jazeera, 1996 yılında kuruldu ve dünya çapında 70'den fazla bürosu var. Bunlar arasında Türkiye de bulunuyor.

BBC'de yer alan habere göre, Al Jazeera'den gelen açıklamada karar,'medya alanında devam eden dönüşüme uygun bir işgücü optimizasyonu inisiyatifi' olarak tanımlandı.

Al Jazeera Genel Müdürü Mustafa Souag konuyla ilgili "Dünya çapında medya sektöründe yaşananlarla tutarlı olmasına karşın, yine de alınması zor bir karardı.Ancak bunun uzun vadeli rekabetçiliğimiz ve hedeflerimiz açısından atılması gereken doğru bir adım olduğundan eminiz" dedi.

Bu yılın başında Al Jazeera Amerika, pazara hayli hızlı bir giriş yapmasına karşın, kablolu haber kanalını kapatacağını duyurmuştu.

Grubun CEO'su Al Anstey, kapatma kararının nedenini, iş modelinin'mevcut ekonomik zorluklar altında sürdürülebilir' olmaması olarak açıklamıştı. Bahsi geçen kanal için ABD'nin en gözde gazetecilerini işe almak üzere milyonlarca dolar harcanmış, ancak kanal izleyici çekmek konusunda başarılı olamamıştı.