Polemik & Kulis
16 Ağu 2011 17:04 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:41

EL CEZİRE TÜRK'Ü SARSAN ŞOK AYRILIK! HANGİ YÖNETİCİ İSTİFA ETTİ? (MEDYARADAR/ÖZEL)

El Cezire Türk daha yayına başlamadan şok bir istifa kararıyla sarsıldı.

Daha yayına başlamadan fire veren El Cezire Türk, program direktörü Cengiz Özkarabekir’in istifasıyla sarsıldı.

Deneyimli belgeselci Cengiz Özkarabekir, El Cezire Türk’e, Habertürk TV'den geçiş yapmıştı.

CENGİZ ÖZKARABEKİR KİMDİR?

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi mezunu Özkarabekir, gazeteciliğe Star Tv'de haber kameramanı olarak başladı. 1994 yılında SHOW TV Haber Merkezinde, 1998 yılında da yine STAR TV Haber Merkezinde çalıştı. 2000 yılında girdiği CNNTÜRK program bölümünde, “Belgesel Yapımcısı ve Yönetmeni” olarak görev yaptı. Sarı basın kartı sahibi ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti üyesi. Evli ve bir çocuk babası.

Hazırladığı belgesellerde “Yapımcı-Yönetmen” olarak görev yapmasına rağmen, yine belgesellerin büyük kısmında “Görüntü Yönetmenliği” görevini de üstlenmekte. Ayrıca 2 sezon boyunca Mehmet Yaşin’le birlikte CNNTÜRK’te “Lezzet Durakları” adlı programı yaptı.

2007 yılının Aralık ayında Habertürk T.V’nin belgesel departmanı editörü ve yönetmeni oldu. Ekibiyle birlikte yaptığı birçok belgeselin dışında “3 İNSAN 3 ÖYKÜ” adlı haftalık belgesel programı hazırladı. Ayrıca, belgesellerinde “Görüntü Yönetmenliği” de yapan Özkarabekir, El Cezire Türk'e transfer olmadan önce HaberTürk T.V’nin tüm görselinden sorumlu “Art Direktör”ü olarak görev yapıyordu.

MEDYARADAR/ÖZEL