Polemik & Kulis
03 Haz 2015 12:33 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:37

El Cezire Türk'te şok ayrılık! Ödüllü gazeteci de veda etti! (Medyaradar/Özel)

Al Jazeera Türk'te televizyon projesinin hayata geçmemesi, internet haber sitesi olarak yayın hayatına devam etme kararı alınması nedeniyle yaşanan ayrılıklara bir yenisi daha eklendi.

Al Jazera Türk'te kuruluşundan bu yana görev yapan deneyimli gazeteci Şükran Pakkan hafta başında haber merkezindeki görevinden ayrıldı.
Pakkan, dört yıldır Haber Planlama Masası'nda görev yapıyordu.
Pakkan, bu süreç içerisinde Al Jazeera English TV için kanalın Doha'daki merkezinde de çalışmıştı.

Şükran Pakkan kimdir?
Şükran Pakkan, Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nü bitirdi. Mesleğe İzmir’de politika ve ekonomi muhabiri olarak başladı. Londra’da Medya ve Gazetecilik eğitimi alan Pakkan, London Weekend Television, Women’s Journal gibi kurumların haber merkezlerinde görev yaptı. 2002’de Türkiye’de döndükten sonra dokuz yıl Milliyet Gazetesi özel haber servisinde çalıştı. İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde yüksek lisans ve doktorasını yapan Pakkan, ABD’de de Edward R. Murrow Gazetecilik Programı’na katılmıştı. Üniversitelerde gazetecilik dersleri veren ve çeşitli kurumlar tarafından verilen gazetecilik ödülleri bulunan Pakkan, Bülent Dikmener Gazetecilik Ödülü’nün sahibidir.
Pakkan, Hrant Dink cinayeti sürecinde medyanın rolünü inceleyen “Neler Yapmadık Şu Vatan İçin” isimli kitabın da yazarı.



MEDYARADAR/ÖZEL