Polemik & Kulis
29 Oca 2011 10:18 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:00

EL CEZİRE TÜRK'E BİR FLAŞ TRANSFER DAHA! HANGİ DENEYİMLİ İSİM KADROYA KATILDI? (MEDYARADAR/ÖZEL)

Gürkan Zengin yönetimindeki El Cezire Türk'ün kadrosu şekillenmeye devam ediyor. Medyaradar görüşmelerden sonra netlik kazanan isimleri de bir bir açıklıyor. İşte o isimlerden biri daha...

Gürkan Zengin yönetimindeki El Cezire Türk'ün yönetici yapısını oluşturmak için Astoria'nın 8.katındaki El Cezire Türk ofisinde dün yürütülen kritik görüşmelerin ardından deneyimli televizyoncu Alişer Delek de kanalın 4 haber editöründen biri olarak seçildi. Delek, kanalın kuracağı 18 yurtdışı ve 8 yurtiçi ofisten sorumlu olacak.

ALİŞER DELEK KİMDİR?

1999 yılında İstanbul Üniversitesi Felsefe Bölümüne giren Alişer Delek, 2000 yılında Mahmut Övür yönetimindeki Kanal 6 Televizyonunda Dış Haberlerde stajer olarak meslek hayatına başladı. Kanal, 3 ay sonra el değiştirdi. Daha sonra Star Televizyonu'nda işe başlayan Alişer Delek, 2003 Mart ayında Irak İşgali'nin başladığı gün CNN Türk haber kanalında göreve başladı. 2009 Mart ayında buradaki görevinden istifa etti. CNN Türk'te görev yaptığı süre içersinde, Kosova, Kuzey Irak, Kıbrıs'tan gelişmeleri aktardı. Türkiye'de Ergenekon Davası, İstanbul'da 1 Mayıs gibi sıcak gündemi takip etti. 2009 Mart ayında One Haber Ajansıyla yaptığı anlaşmayla TRT Türk Atina Temsilciliği görevine geldi. Atina'da bir yıl görev yaptıktan sonra 2010 Mayıs ayından bu yana TRT Türk Tahran Temsilcisi olarak İran'da çalışmaktaydı.

1980 yılı Diyarbakır doğumlu Alişer Delek'in Kürt sorunu, Derin Devlet, Asker ve Siyaset İlişkisi üzerine yazıları bulunmaktadır.

MEDYARADAR/ÖZEL