Gündem
06 Eki 2011 13:26 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:52

EL CEZİRE TÜRK YÖNETİCİSİ NUH YILMAZ'IN KIZININ SUÇU NE?

İstanbul Erkek Lisesi'ne torpille kaydedildiği iddia edilen ve öğrenci velilerinin tepkisine neden olan Z.Y. adlı öğrenci, okula büyük bir 'yalnızlıkla' başladı.

Habertürk Gazetesi'nin haberine göre, İstanbul Erkek Lisesi’ne kontenjan dışından, 181’inci öğrenci olarak “yurtdışı öğrenci” statüsünde kaydedilen gazeteci Nuh Yılmaz’ın kızı Z.Y., önceki gün annesiyle birlikte okula gitti ve derslere başladı. İstanbul Erkek Lisesi’nde 30’ar kişilik olarak açılan 6 hazırlık sınıfından birinde 31. öğrenci olarak eğitime başlayan Z.Y.’nin, okuldaki öğrenciler tarafından yalnız bırakılarak cezalandırılmaya çalışıldığı öğrenildi.

Okuldaki bazı öğrencilerin sıralarına “181. öğrenci” yazarak tepki gösterdiği de kaydedildi. Z.Y’nin yanına diğer çocukların oturmak istemediği ve konuşmadıkları da öğrenildi. Okul idaresi ve öğretmenlerin ise çocuğun dışlanmaması için süreci dikkatle takip ettikleri bildirildi.

Okul Aile Birliği Başkanı Nilgün Alpaslan ise İstanbul Bölge İdare Mahkemesi’ne kaydın iptali için başvurduklarını belirterek, “Çocuğun babasıyla da görüştüm. Ne öğrenciye, ne de ailesine kesinlikle bir tavrımız yok. Biz okula kayıt şekline karşıyız” dedi.

MEZUNLARDAN DAVA

İstanbul Erkek Lisesi’ni 1950 yılından sonra bitiren 1020 mezun da dava açacaklarını duyurdu. Mezunlar, bu okula girebilmek için uzun yıllar çalışarak sınavlara hazırlanan 10 binlerce öğrencinin emeğine saygı duyulması için öğrencilerin yanında yer aldıklarını bildirdiler.

127 yıldır İstanbul Erkek Lisesi’nin hiçbir ayrım gözetmeden öğrenci kabul ettiğini belirten mezunlar, “başarılı olmayı tek ölçüt kabul ettiklerini”, doğruluk ve dürüstlük ilkelerine bağlı bireyler yetiştirildiğini söyledi.

'ÇOCUK YIPRANIP BAŞARISIZ OLUR'

Çocuk Psikoloğu ve Sosyal Hizmet Uzmanı Soner Koşan, Z.Y.’nin durumuyla ilgili olarak şunları söyledi:

“Bu öğrenci, kendisini okulda yalnız ve dışlanmış hissedecek. Okuldaki diğer arkadaşları onu, haklarını yiyen ve bu okula sınavsız girişin önünü açan kişi olarak göreceklerdir. Arkadaşları onun artık güzel, şirin, sevimli, zeki gibi yönlerini isteseler de göremeyecekler. Normalde çok rahat anlayabileceği dersleri kavrama sorunu yaşayabilecek. Bu dönemde bu çocuğun ve ailesinin bir pedagoga gitmesi hatta tüm öğrencilere topluca bir psikolojik destek semineri verilmesi gerekir.”