Gündem
15 Mar 2019 14:35 Son Güncelleme: 15 Mar 2019 16:05

Ekşi Sözlük'te skandal! Yeni Zelanda'daki vahşeti övdü!

Yeni Zelanda'daki katliamı destekleyen korkunç mesaj, sosyal medyayı ayağa kaldırdı.

Yeni Zelanda’nın Christchurch kentinde iki camide gerçekleştirilen katliam sonrasında, sosyal medya platformu Ekşi Sözlük’te katliamı destekleyen korkunç bir mesaj paylaşıldı.

Ekşi Sözlük’teki bir kullanıcı, camilerdeki katliam ile ilgili, "Videoyu izlerken, keşke Türkiye'ye gelip bu cuma günü camileri temizlese diye iç geçirdim" şeklinde korkunç bir mesaj attı.

 

Şu ana kadar 49 kişinin hayatını kaybettiği katliamla ilgili atılan mesaja, Ekşi Sözlük kullanıcılarından çok sert tepki gösterildi. Kısa süre sonra da "Mukemmeligindayanilmazhafiflgi" adlı kullanıcının attığı mesaj silindi. Ekşi Sözlük yönetimi kullanıcının hesabını da kapattı.

 

Mesajın silinmesinin ardından da Ekşi Sözlük yönetimi açıklama yaptı. “Yeni Zelanda'da Cuma namazı sırasında gerçekleşen insanlık dışı terör saldırısını kınıyor; hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Bu konuyla ilgili hakkımızda paylaşılan yalan ifadeler nedeniyle açıklama yapmak isteriz” ifadelerinin kullanıldığı açıklamada, atılan çirkin mesajla ilgili olarak da şöyle denildi:

“Yeni Zelanda'da camiye saldırı başlığına yazılan kabul edilemez bahse konu entry, birkaç dakika içerisinde fark edilerek aynı dakikalar içerisinde silinmiş, entry’i yazan kullanıcının hesabı ise nefret söylemi sebebiyle kapatılmıştır.”

İşte o açıklama: