Gündem
24 Şub 2023 13:27 Son Güncelleme: 24 Şub 2023 13:27

Ekşi Sözlük kurucusundan o yazıya olay tepki! ‘Siz Ahmet Hakan hazretlerinin…’

Erişim engeli getirilen Ekşi Sözlük'ün kurucusu Sedat Kapanoğlu, Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan'ın, "İşimizi gücümüzü bırakıp, 'link bazlı erişim engelleme' peşinde mi koşacağız biz?" sözlerine tepki gösterdi.

Ahmet Hakan, Ekşi Sözlük'e erişim engeli getirilmesi kararını değerlendirdiği yazısında, "Ekşi Sözlük’te yuvalanmış bazı pisliklere karşı bizi kim koruyacak?" diye sordu. Hakan, hukuka aykırı içerikler konusunda link bazlı engelleme olabileceğini söyleyen İstanbul Barosu Bilişim Hukuku Komisyonu Başkanı’na, "Ekşi Sözlük’te ağır hakaretlere maruz kalan benim gibi bireyler için de hukuki bir yol gösterebilir mi acaba? Ne yani? İşimizi gücümüzü bırakıp, 'link bazlı erişim engelleme' peşinde mi koşacağız biz?" diye seslendi.

"SİZ AHMET HAKAN HAZRETLERİNİN NARİN DUYGULARI İNCİNİRKEN..."

Hakan'ın yazısını Twitter hesabından paylaşan Ekşi Sözlük'ün kurucusu Sedat Kapanoğlu, "Siz Ahmet Hakan hazretlerinin narin duyguları incinirken milyonlarca insanın bilgiye erişim hakkının lafı mı olur?" dedi.

"KİNDER YUMURTA KIRILGANLIĞINDAKİ LEGONUZ"

Kapanoğlu, şöyle devam etti:

"Aylık 36 milyon Ekşi Sözlük ziyaretçisi ve on binlerce sözlük yazarının sizin Kinder yumurta kırılganlığındaki egonuzun yanında ne önemi var, ne cüretle hem?

Tüm dünya nüfusu iki ağır eleştiri gördüğü an korkudan tüm tüyleri dökülen hazımsız narin miniklerin şımarık ve dengesiz ruhsal yapısını tamir etmek için seferber olmalı ve tüm haklarından feragat etmeli. Gerekirse interneti de kapatalım, Ahmet Hakan ağlıyor şu anda."