Gündem
10 Ağu 2021 06:57 Son Güncelleme: 10 Ağu 2021 09:25

Ekşi Sözlük hakkında soruşturma başlatıldı! Hedefte o başlık var…

Ekşi Sözlük’te yer alan bir başlık altındaki içerik hakkında soruşturma başlatıldı...

Ekşi Sözlük’te yer alan “halkın ayaklanması için daha ne olması gerekiyor” başlıklı içerik hakkında soruşturma başlatıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, “Başlık ve başlık altında yer alan paylaşımlarda suç ve suç unsuru içeren ifadeler bulunduğu kanaatine varılmış olup şüpheli şahıs/şahıslar hakkında Cumhuriyet Başsavcılığımızca re'sen soruşturma başlatılmıştır” ifadeleri kullanıldı.

Ekşi Sözlük hakkındaki soruşturma, “Halkın sosyal sınıf, ırk, din, mezhep veya bölge bakımından farklı özelliklere sahip bir kesimini, diğer bir kesimi aleyhine kin ve düşmanlığa alenen tahrik” ve “Suç işlemek için alenen tahrikte bulunmak” suçundan başlatıldı.

EKŞİ SÖZLÜK'TEN AÇIKLAMA

Ekşi Sözlük'ün resmi Twitter hesabından da konuyla ilgili açıklama yapıldı. Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"dünden bu yana tarafımıza yönlendirilmiş iftira ve yalanlarla beslenen algı çalışması ve sosyal medya linci ile alakalı açıklama yapmak isteriz.

tüm sosyal mecralarda olduğu gibi sözlük'te de başlıklar ve içerikler denetimden geçmeksizin, kullanıcılar tarafından yazılmaktadır. şikayet üzerine hukuk ekibimizce inceleme yapılmaktadır. şikayetler ve oluşan hassasiyet üzerine ilgili başlıklar kapatılmıştır.

"turkish state of israel" başlığı, reddit isimli internet sitesinde paylaşılmış bir haritanın sözlük'e taşınması ile açılmıştır, harita sözlük yazarları tarafından üretilmiş değildir. ilgili reddit sayfası üzerinden ulaşabilirsiniz.

ayrıca moderasyon tarafından ideolojik sebeplerle silindiği iddia edilen entry'lerin bu yönde bir algı yaratmak amacıyla yazarın kendisi tarafından silindiği tespit edilmiş olup, konu ile alakalı detaylı açıklamamıza https://eksisozluk.com/entry/126713435 üzerinden ulaşabilirsiniz.

yalan, iftira ve hakaretlerle bu algı çalışmasını yürütenler hakkında tüm hukuki haklarımızı saklı tutmaktayız.

ekşi sözlük, her kesimin düşüncelerini özgürce dile getirdiği bir oluşum ve öncelikli amacımız bunu koruyabilmek. hukuka aykırılık ve nefret söylemi içeren entry'leri bize https://eksisozluk.com/iletisim ya da ilgili entry'nin altında bulunan "..." butonu üzerinden iletebilirsiniz."