Gündem
30 Ara 2020 00:27 Son Güncelleme: 30 Ara 2020 09:56

Ekrem İmamoğlu'ndan Olay TV açıklaması: Ben ortak olsam kanal kapanmazdı

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 26 günlük yayınının ardından kapatılan Olay TV ile ilgili, "Ben ortak olsam muhtemelen kanal kapanmazdı, ben mücadele ediyorum ve mücadeleyi kazanan biriyim" dedi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, sadece 26 gün süren yayın hayatının ardından kapatılan Olay TV ile ilgili "Herhangi bir maddi desteğimiz olmadı. Ben ortak olsam muhtemelen kanal kapanmazdı" diye konuştu.

İmamoğlu, Haber Global'de Candaş Tolga Işık'ın sorularını yanıtladı. Olay TV’nin kendisine ait olduğu yönündeki iddiaları yalanlayan İmamoğlu, şunları söyledi:

“Kanalın ortağının Beylikdüzü'nden ihaleler aldığı söyleniyor. Bütün bunlardan yola çıkarak bu işin arkasında Ekrem İmamoğlu var diyorlar.Ben TV sahibi olabilirim. Esas olan süreci iyi anlamak. Ben bunları tartışmıyorum. 2021'e birkaç gün kala bir şekilde bir meydanın kepenkleri indiriliyor. Ben bu ülkede bağımsız özgür basının olmasını isterim. Buraya gelip nasıl medeni bir şekilde tartışabiliyorsak bunun olması lazım. Bu özgürlüğü sağlayan kanallar olmalı. Sayın Cavit Çağlar tanıdığım birisi. Ona da söyledim ortaklık bu kadar dillendiriliyorsa, iyi olacaksa ben ortak olayım dedim. Ben ortak olsam kapanmazdı herhalde. Ben ortak olmadım. Herhangi bir maddi desteğimiz olmadı. Bir medya kuruluşu kurarsam bunu söylerim.”

'AŞI OLACAĞIM'

Öte yandan İstanbul’daki koronavirüs kaynaklı can kaybının gerilemeye başladığını kaydeden İmamoğlu, aşı olacağını da kaydetti. İmamoğlu, “Covid-19 aşısı olacağını söyleyen İmamoğlu, "Şu anda bizim hekimlerimiz olunması yönünde tavsiyede bulunuyorlar. Ama şu anda benim bir antikorum var" dedi.