Politika
06 Eki 2023 07:57 Son Güncelleme: 06 Eki 2023 08:14

‘Ekrem İmamoğlu’ndan kurtulmamız lazım’ kulisi! ‘CHP’li üst düzey isim…’

CHP'de Kurultay öncesi yükselen değişim tartışmaları devam ederken, gazeteci Levent Gültekin çok konuşulacak bir iddiayı ortaya attı. Gültekin, "CHP Genel Başkan Yardımcılarından biri, 'İmamoğlu'ndan kurtulmamız lazım' dedi." ifadelerini kullandı.

CHP’nin 4-5 Kasım’da yapılacak olan 38. Olağan Kurultayı öncesinde gözler, 8 Ekim Pazar günü yapılacak İstanbul İl Kongresi’ne çevrildi. Değişimciler ile Genel Merkez arasında bir çekişmeye sahne olacak kongre öncesi gazeteci Levent Gültekin çok konuşulacak bir iddiayı dile getirdi.

CHP içindeki tartışmalara dikkat çeken Gültekin, geçtiğimiz hafta İstanbul'da ilçe başkanı seçilen 39 isimle bir araya gelen Kılıçdaroğlu'nun toplantının kapalı olmasını gerekçe gösterilerek İmamoğlu’nu almamasına değindi.

"İmamoğlu'nu kamuoyu önünde istiskal ediyor" diyen Gültekin ardından parti içindeki çekişmeye yönelik bir iddiayı dile getirdi.

"Bir arkadaşım CHP Genel Başkan Yardımcılarından biri ile sohbet etmiş" diyen Gültekin toplantıda bahsettiği genel başkan yardımcısının "İmamoğlu'ndan kurtulmamız lazım. Başımıza bela. Gerekirse İstanbul'u da veririz." dediğini aktardı.

O İSİM ERDOĞAN TOPRAK

Kulislerden sallayan iddia sonrası isim de ortaya çıktı. odaTV’nin haberine göre Levent Gültekin'in "Genel Başkan Yardımcılarından biri" dediği kişinin CHP İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak olduğu ileri sürüldü.