Gündem
12 Haz 2020 11:18 Son Güncelleme: 12 Haz 2020 14:11

Ekrem İmamoğlu'ndan İbrahim Karagül'e yanıt! "Terör örgütlerinin peşinde koşanlar..."

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, kendisine "Asla Türkiyeli hissedemiyor" eleştirisini yapan Yeni Şafak Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül'e "Terör örgütlerinin peşinde koşan insanlar benim millî duygularımı ölçemez" yanıtını verdi. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, FOX TV'de İsmail Küçükkaya'nın sunduğu Çalar Saat programına konuk oldu.

İmamoğlu, canlı yayında Küçükkaya'nın sorularını yanıtladı. Ayasofya tartışmaları ile ilgili de konuşan İmamoğlu, "Ayasofya, 1500 yıllık tarihi bir emanet. Orada ezan-ı şerifimiz okunuyor her vakitte. İslami eserlerin sunulduğu külliye tarafı var. Turizmin dip yaptığı, yüz binlerce insanın işsiz kaldığı bir ortamda bu tartışmayı açmak niye? Türkiye’nin gündemi değil." şeklinde konuştu.

Yeni Şafak Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Karagül'ün sosyal medya hesabından yaptığı, "Yine Atina'yı sevindirmiş. Ayasofya'nın açılması için; ‘Gerek yok' gibi bir şeyler zırvalamış. Asla Türkiyeli hissedemiyor" paylaşımına ilişkin konuşan İmamoğlu, "Terör örgütlerinin peşinde koşan insanlar benim milli duygularımı bırakın ölçmeyi ağzına almayı bile haddi olamaz. Onlar zavallılar. Geçmişte terör örgütleriyle yan yana duran, başta FETÖ olmak üzere, insanlar bize yorum yapamazlar" ifadesini kullandı.

AYASOFYA AÇIKLAMASI

Son zamanlarda gündeme gelen Ayasofya tartışmalarına da değinen İmamoğlu, "Bu süreci siyasallaştırıp siyasi zeminde konuşan, ister başka partiden ister benim partimden olsun, sürece ihanet eder." ifadelerini kullandı.

İmamoğlu'nun değerlendirmesi şöyle oldu:

"Ayasofya, 1500 yıllık tarihi bir emanet. Orada ezan-ı şerifimiz okunuyor her vakitte. İslami eserlerin sunulduğu külliye tarafı var. Turizmin dip yaptığı, yüz binlerce insanın işsiz kaldığı bir ortamda bu tartışmayı açmak niye? Türkiye’nin gündemi değil.

Cumhurbaşkanının bu konuda seçimden önce açıklaması var. Bu süreci siyasallaştırıp siyasi zeminde konuşan, ister başka partiden ister benim partimden olsun, sürece ihanet eder."