Gündem
05 Nis 2019 16:44 Son Güncelleme: 05 Nis 2019 20:18

Ekrem İmamoğlu'ndan Erdoğan'a Anıtkabir yanıtı

Ekrem İmamoğlu, kendisini Anıtkabir ziyaretinden dolayı," Usul, erkan bilmiyor" diyerek eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yanıt verdi.

Resmi olmayan sonuçlara göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu, kendisini Anıtkabir ziyaretinden dolayı," Usul, erkan bilmiyor" diyerek eleştiren Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yanıt verdi. Herhangi bir yönlendirme sonucu değil, kendi kararıyla Anıtkabir ziyaretini gerçekleştirdiğini söyleyen İmamoğlu, Erdoğan'a, "İstanbul'da uygulanan usule niye hiç göz atmıyorlar hâlâ hayretle takip ediyorum. Onu da düzeltirlerse sevinirim" dedi.

İmamoğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:

"(Erdoğan'ın, 'Usul erkan bilmiyor"' eleştirisine) Usulleri daha sonra konuşuruz. Şu an gündemimiz değil. Anıtkabir'e ne zaman fırsat bulsam giderim. Bizim için Anıtkabir'e gitmek çok önemli, değerli. Fırsat buldukça moral bulmak için gideceğim. Yine gider yazarız, sorun olmaz. İstanbul'da uygulanan usule niye hiç göz atmıyorlar hâlâ hayretle takip ediyorum. Onu da düzeltirlerse sevinirim. Benim kararımdı. Seçimi kazandıktan sonra gideceğim demiştim. Onu gerçekleştirdim. Kaybetsem de gidecektim zaten. Herhangi bir yönlendirme söz konusu değil.

"Başka bir şeylere hizmet söz konusuysa bu vatandaşların önünde cereyan edecek. Meclis'teki herkesi çalışmaya davet edeceğim. Kendileri de şahit olacaklar. Türkiye'nin demokratikleşme anlamında yerelden başlayan merkezi olacak İstanbul. Sokakta kimseyi ayrıştırmıyorsak Meclis'te de ayrıştırmayacağız.

"Başka şeylere de girişim yapıyorlar. Bazı ilçelere bazı başvurular yapmışlar. Kaybetmek bu kadar zor mu Allah aşkına. İnsanlar size bu oyu verdi, nezaketle size bu süreç teslim edildi. Siz de teslim etmesini bilin ya. Günün sonunda en fazla AK Partili hemşerilerime üzülüyorum. AK Partili hemşerilerim beni görünce tebrik ediyorlar. O oy verenlerin başını öne eğiyorlar. Şimdi başka tartışmaları ortaya koyuyorlar. 

"Seçimi kaybettiler, bunu biliyorlar, biz de bilgisi ve belgesiyle biliyoruz. Fakat bunu kabul etmek istemiyorlar. Bu seçimde başarısızlığın sebebini araştırsalar, acaba nerede hata yaptık deseler memelekete faydaları olur. Kendi partilerinde siyaset yapanları da mağdur etmezler. Ben YSK da güncelliyor, biz de güncelliyoruz. Son neticeyi almadım ama benim sosyal medya hesaplarımı takip edebilirler. Her şey net. Bu hesap konusunda da söyleyeyim hâlâ şu hesaptan buraya indik, yanlış yapıyorlar, algı yaratıyorlar. Yaklaşık 800 civarında iptal oyların sayımına başlandığında 20 binin altındaydı. Şu anda bizim 187 bine civarında oya inmiş durumda. Bizim şöyle bir durumumuz söz konusu; biz sayımlara çok hassas yaklaşıyoruz, toplumu doğru bilgilendirme konusunda hassas bir çabamız var."