Gündem
01 Nis 2019 02:06 Son Güncelleme: 01 Nis 2019 02:09

İmamoğlu'ndan Anadolu Ajansı'na: Bu toplumun yüzüne bakamazsınız

Ekrem İmamoğlu Anadolu Ajansı'na "Vazifenizi yerine getirin. Uyarıyorum, lütfen tarihinize yakışan bir şekilde davranın. Bu topluma sorumlu davranın. Yarın bu toplumun yüzüne bakamazsınız" diyerek seslendi.

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, bir açıklama daha yaptı ve yaklaşık 1 saattir sistemine veri girmeyen Anadolu Ajansı'na "Vazifenizi yerine getirin. Uyarıyorum, lütfen tarihinize yakışan bir şekilde davranın. Bu topluma sorumlu davranın. Yarın bu toplumun yüzüne bakamazsınız" diyerek seslendi.

İstanbul'da AKP'li rakibi Binali Yıldırım ile arasında çok az bir fark olan İmamoğlu, AA'dan gelen veri akışının durması üzerine şu açıklamayı yaptı:

"Hesap veremezsiniz. Uyarıyorum, Lütfen tarihinize yakışan bir şekilde davranın. Bu topluma sorumlu davranın. Yarın bu toplumun yüzüne bakamazsınız. Süreci kendi verilerinizle toparlayın. Bir yerden talimat mı bekliyorsunuz? Türkiye demokrasi tarihinin en önemli anını yaşıyoruz. Demokrasi mücadelesinin en önemli anını yaşıyoruz.

Vicdana adaletine adalet duygusuna adil olma bilincine haber vermelisiniz. Bu şehir 16 milyon insan yaşıyor. Bu şehirde yaşayan annelere gençlere hesap veremezsiniz. Vazifenizi yerine getirin Getirmezseniz tarih sizden hesap sorar. Utanacağınız bir işi yapmak zorunda hissetmeyin. Siz topluma karşı sorumlusunuz. Ben kazandığımızı biliyoruz. Kazandığımızı biliyorum. Bu benim devlet adamlığı anlayışıma sığmadığı için bu şekilde açıklama yapmıyorum. Sorumluları davet ediyorum. Türkiye’nin demokrasi tarihine bir yanlış yapmayın.Kendi rakamlarımıza göre kazanıyoruz ama başka kaynaklarımız da var."

AA veri girişini durdurdu

Anadolu Ajansı'nın (AA) İstanbul için verdiği seçim tablolarında şehrin genelinde yüzde 1.2, CHP oylarının yüksek olduğu Beşiktaş'ta yüzde 25.5, Kadıköy'de yaklaşık yüzde 8 oranında açılmamış sandık varken AKP adayı Binali Yıldırım, basın toplantısı düzenleyerek "Seçimi kazandık" açıklaması yaptı.

Yıldırım ile aynı sırada açıklama yapan CHP adayı Ekrem İmamoğlu ise, sandıkların terk edilmemesi çağrısında bulundu.

Binali Yıldırım'ın açıklamasıyla eş zamanlı olarak AA'da veri girişi uzun süre yüzde 98.78 oranında kaldı. AA, saat 00.30 itibarıyla bir saatten fazla süredir İstanbul için veri güncellemesi yapmadı.