Gündem
25 Mayıs 2023 17:15 Son Güncelleme: 25 Mayıs 2023 21:34

Ekrem İmamoğlu pazar ziyaretinde esnaf ile tartıştı: Sen ahlaksızsın, sen rezilsin

Seçimler için son dönemece girilirken siyasi arenadaki tansiyon sokağa da yansıdı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile bir pazarcı arasında ziyaret sırasında büyük gerginlik yaşandı. İmamoğlu'nun şikayeti üzerine esnaf gözaltına alındı. Öte yandan İmamoğlu, Bayrampaşa'daki mitingde yaşanan o olayı da anlattı. İmamoğlu esnafla arasında geçen diyaloğu anlattıktan sonra "Onu dava edeceğim" dedi.

28 Mayıs'ta gerçekleşecek cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turuna 3 gün kalırken, siyasilerin vatandaşlarla buluşması da devam ediyor. Bu doğrultuda seçim çalışmalarını İstanbul sınırları içinde gerçekleştiren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Bayrampaşa'da perşembe pazarı ziyaretinde bulundu.

"SEN AHLAKSIZSIN"

İmamoğlu'nun ziyareti sırasında bir esnaf, "PKK'lılar gelmesin, PKK'yla olanları istemiyorum" diyerek İmamoğlu'na tepki gösterdi. Esnafla sert bir tartışmaya tutuşan İmamoğlu'nun "Sen ahlaksızsın" demesi dikkat çekti.

GÖZALTINA ALINDI

Esnaf, daha sonra İmamoğlu'nun şikayeti üzerine gözaltına alındı. İfadesinin ardından esnaf serbest bırakıldı.

İMAMOĞLU, BAYRAMPAŞA'DA AÇIKLAMA YAPTI

Öte yandan Ekrem İmamoğlu, bu yaşananların ardından Bayrampaşa'daki mitingde konuştu. İmamoğlu konuşmasında, pazarda yaşanan olaya da değindi.

İmamoğlu'nun açıklamalarından satır başları şu şekilde:

"Güzel Bayrampaşalılar. Bir manzaranın daha güzelliğini söylemek istiyorum. Burada halkımız var, herkes var, kim o, toplumun her katmanı burada. Giyimi, kuşamı yaşam biçimi hiç fark etmiyor. Hepimiz bizim için candır. Biz bu milletin her insanına, her etnik kimliğine hizmet etmenin yolunu arıyoruz, bu yolu 28 Mayıs'ta her birlikte başlatacağız.

"BU MİLLETİN İÇİNE NİFAK NİYE SOKUYORSUNUZ? OY İÇİN DEĞER Mİ?"

Sizler çok özel bir coğrafyadasınız. Ben biliyorum Bayrampaşa çok karma ilçelerimizden bir tanesi. Burada Türkiye’nin bütün manzarasını çekebilirsiniz. Komşusunuz, omuz omuzasınız. Acıları, iyilikleri, güzellikleri paylaşıyoruz. Ya bu milletin içine nifak niye sokuyorsunuz, niye birbirine düşürüyorsunuz oy için değer mi? Bu oy dediğiniz makam dediğiniz şey milletin takdiriyle olur. ama milleti aldatarak olmaz. Bugünü kazansan bile yarınları kaybedersin. Bir Allah’ın kulunun kalbini kırmak bir insana iftira atmak bir yalanı gerçekmiş gibi insanlara anlatmak… ya nasıl yapılır. benim aklım almıyor. bu nasıl yapılır. bakın birini protesto edebilirsin, kızabilirsiniz, sevmeyebilirsiniz ama Allah aşkına sen kimsin birine terörist diyeceksin, birine PKK'lı diyeceksin, birine vatan haini diyeceksin.

"ÖYLE ESNAF OLMAZ"

Şimdi aldanmanın, aldanışın bugün Bayrampaşa’da bir olayını yaşadım. Pazar yeri ziyaretimizde pazar yerine girerken bir esnaf… Tezgahın üstünden… Bir belediye başkanı ziyarete gelmiş, ben ne diyorum, kimseye oyunuzu istiyorum demiyorum, hayırlı işler diyorum, kimseyi de orada bana oyunu ver vallahi demiyorum. Gezintim hep böyledir. Meydanlarda, televizyonlarda isterim o ayrı. Ama pazar yerinde belediye başkanı kimliğimle gezdiğim için nezaketli davranırım. Öyle girmişim, hayırlı işler demişim. Bana direkt esnaf, esnaf değil öyle esnaf olmaz; ‘Sen PKK’lısın, PKK’lı istemiyorum’ Sabırla uyardım, ısrarla ‘PKK’lısın, PKK ile yan yanasın’ Ben dedim ki ‘O zaman sen PKK’lısın demek ki’ dedim. Şimdi bak… Burada ben bir terör örgütünün ismini böyle anmaktan utanıyorum. Bunu benim yüzüme söyleyen kişi, o aldanmış zavallı, onu aldatanlar esas günahkar.

"ONU DAVA EDECEĞİM, SONUNA KADAR DA HAKKIMI ARAYACAĞIM"

Ben toplumdan birisine ne dava açarım, çözüm ararım ama onu dava edeceğim. Sonuna kadar da hakkımı arayacağım. Yazıyor, ben ona ahlaksız terbiyesiz demişim daha ne diyeyim, tabii ki ahlaksız terbiyesiz. Niye? Burada bulunan hiç kimsenin milli duygularına laf etmek benim haddime olabilir mi? Biz ne için yaşıyoruz… Biz ailemiz, yuvamız, vatanımız, milletimiz, bayrağımız için yaşamıyor muyuz? Sen kim oluyorsun da bana terörist muamelesi yapacaksın.

"BENİM ESAS HESABIM ONA ONU DEDİRTENLERLE"

Ama o zavallıyı dava edeceğim ama benim esas hesabım ona onu dedirtenlerle. Ve bakın, ben onlarca yalana iftiraya, kul hakkı yemeye onlarca ayeti Kur’an-ı Kerim’den çıkartır burada okurum size ama burası yeri değil. Allah aşkına bir müslüman evladı, bizim dinimize mensup ama söyleyeyim dini pazarlayanlar değil, inançlı insanlardan bahsediyorum, inancı kalbiyle yüreğiyle Allah arasında olanlardan bahsediyorum. O güzel inancımızın bu kadar büyük günah dediği şeyi bu millete yaşatanlara yazıklar olsun. Ve onları Allah ıslah etsin. Onları Allah’a havale ediyorum. Allah onların gazabından bu milleti korusun. Şuraya bak ya. Ve hakkında suç duyurusunda bulunacağım, dava açacağım.

"BİR BAKAN MİKROFONDAN KENDİSİ ANONS EDİYOR"

Ben aradaki farkı söyleyeyim. Bir başka milletvekilliği çalışmasını yapan bir Bakan, şu anda bir ilçemizde bugün kendisini protesto eden ve hak hukuk adalet diyen, ona karşı olan kişilere ‘siz PKK ile yan yanasınız, omuz omuzasınız’ diye bir Bakan mikrofondan kendisi anons ediyor. Ondan sonra da ‘oh oh’ yapıyor. Bunlar vallahi şarlatan. Bunlar kötü insan. Allah bunların ahlaksızlığından bu milleti korusun. Gerçekten korusun. Bunlara evlatlarınızı sakın muhatap etmeyin, bunları dinlemesinler, bunlar insanları kötü yola sokarlar, bunlar ne istiyor biliyor musunuz? Şu evde oturan bu evdekiyle konuşmasın… En çok neye üzülüyorum biliyor musunuz? Pazara girip selam veriyoruz herkese. Bir kısım insanların başı öne eğik, sanki bir düşman gelmiş, niye böyle oluyor biliyor musun, onları dinleye dinleye kalplerini buz kaplıyor. Sevgili gençler birbirinizi sevin, birbirinize saygı duyun. Bunlar milleti birbirine düşürmek istiyorlar, siz inadına birbirinize sarılın. Bu memlekette her etnik kökenden, her inançtan insan var. Benim kalbim bana diyor ki ‘Bak Ekrem bir kişiyi bile ayırt edersen sen başarısız olursun, herkesi eşit tut.’ Ben bana oy vermeyene daha imtinalı davranırım. Kalbini kazanmak için."