Politika
12 Şub 2024 13:28 Son Güncelleme: 12 Şub 2024 14:01

Ekrem İmamoğlu Hatay’da Çinçin’i İstiyor! Kadıköy ve Bakırköy’e kadın aday…

CHP’de kritik PM toplantısında Lütfü Savaş gerginliği yaşanıyor. İBB Başkanı İmamoğlu’nun Savaş’ın adaylıktan geri çekilmesi için yoğun baskı yaptığı öğrenildi. MedyaRadar’ın CHP kulislerinden edindiği bilgilere göre Savaş’ın yerine Hikmet Çinçin’in aday gösterileceği konuşuluyor.

CHP’de gözler Ankara’ya çevrildi. Bugün önce MYK ardından PM toplanarak aralarında Ankara Çankaya, İstanbul Kadıköy, Bakırköy, Sarıyer, Avcılar, Ümraniye ve Çekmeköy’ün de bulunduğu ve günlerdir merakla beklenen adaylar belli olacak.

MedyaRadar, CHP kulislerinde konuşulan aday isimlerine ulaştı. Günlerdir çetin pazarlıkların döndüğü Ankara’da CHP’nin seçimi alacağı garanti ilçelerde kıran kırana pazarlıklar yapıldı. CHP’de bugün açıklanacak ilçelerle birlikte İstanbul’da 13 Şubat'ta 39 ilçe adayı tanıtımı yapılacak. Türkiye genelindeki bütün adaylar ise 18 Şubat’ta Ankara’da tanıtılacak.

EKREM İMAMOĞLU O SÖZLERİ UNUTMADI

CHP'de bugün iki önemli toplantı var. CHP’de önce Merkez Yönetimi Kurulu (MYK) ardından da Parti Meclisi (PM) toplanacak.PM toplantısının en önemli gündemini ise Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın meşgul etmesi bekleniyor. Büyük depremin yıldönümünde Savaş’a yönelik tepkilerin artması üzerine Genel Başkan Özgür Özel’in alacağı karar şimdiden merak konusu oldu. Savaş’ın özellikle Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde söylediği ‘Belediye başkanlarından Cumhurbaşkanı olacaksa rüştünü ispatlayan benim’ diyerek İmamoğlu’na karşı verdiği mesajla gündeme gelmişti. İmamoğlu, bu sözlerinden dolayı Lütfü Savaş’a başından beri karşıydı...

Ekrem İmamoğlu’nun Lütfü Savaş’ın yerine Antakya Ticaret Odası meclis üyelerinden Hikmet Çinçin’in aday yapılması için baskı yaptığı konuşuluyor.

 

KADIKÖY VE BAKIRKÖY’E KADIN ADAY

CHP’de açıklanmayan başkan adaylarının da belli olduğu kulislerde konuşulmaya başladı. MedyaRadar, kulislerde konuşulan o isimlere ulaştı.

Bakırköy için Ekrem İmamoğlu’nun babası Hasan İmamoğlu’nun doktoru olan Ayşegül Ovalıoğlu'nun ismi MYK'da öne çıktı. Sarıyer için ise Tonguç Çoban ismi öne çıktı. En çok tartışmanın yaşandığı Kadıköy’de de Mimar Tülin Hadi ismi öne çıktı. Son kararı ise PM verecek. 

Öte yandan Avcılar’da Utku Caner Baykara, Kadıköy’de Mesut Kösedağ, Esenyurt’ta Gürsel Tekin, Çekmeköy’de ise Orhan Çerkez ismi MYK’da tartışılıyor.

Beykoz’da Alaattin Köseler, Çankaya’da ise Hüseyin Can Güner isimleri dillendiriliyor.

Avcılar, Çekmeköy ve Ümraniye’de ise adaylık için yoğun kulislerin yapıldığı gelen bilgiler arasında.

İzmir’de de açıklanan bazı adaylara yönelik değişiklik yapılması için PM’ye yoğun baskılar yapıldığı da gelen bilgiler arasında.