Gündem
01 Mayıs 2019 17:00 Son Güncelleme: 01 Mayıs 2019 17:03

Ekrem İmamoğlu 1 Mayıs Mitingi’nde

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Bakırköy'de gerçekleştirilen 1 Mayıs Mitingi'ne eşi Dilek İmamoğlu ile birlikte katıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, eşi Dilek İmamoğlu ile birlikte Bakırıköy’deki 1 Mayıs kutlamalarına katıldı. Tellerin arasından kendisine ellerini uzatan vatandaşlarla tokalaşan İmamoğlu, platform yakınında CHP milletvekilleri, ilçe belediye başkanları ve İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu tarafından karşılandı.

İmamoğlu’nun alana geldiği anons edilince kalabalıktan “Ekrem Başkan” sloganları yükseldi. İmamoğlu çifti, platforma ellerinde Türk bayraklarıyla çıktı.

“HEPİNİZİ ÇOK SEVİYORUM”

İmamoğlu, burada yaptığı konuşmada Alın terinizin, Emeğinizin bayramı kutlu olsun. Şu anda sizinle bir arada olmaktan ötürü çok mutluyum. 1 Mayıs’ın tadını almış bir kardeşinizim. İnşallah şehrimizde 1 Mayıs’ı, doya doya, özgürce, mutlu bir biçimde, hep birlikte bir arada olduğumuz günlerde kutlamak dileğiyle, hepinizi çok seviyorum. Emeğinizin karşılığını aldığınız günlerde, hep birlikte olmak dileğiyle, hepinizi kucaklıyorum. Bugün hayatınızı kaybeden kardeşlerime de Allah’tan rahmet diliyorum. Hepinizi çok seviyorum. Bayramınız kutlu olsun.” dedi.

“OLMASI GEREKENİ YAPTIM”

İmamoğlu, basın mensuplarının, İBB Başkanı olarak 1 Mayıs kutlamalarına katılmasına ilişkin sorusuna, “Olması gerekeni yaptım aslında. Özellik olarak değil, olması gereken. Bugüne kadar katılınmaması doğru değil. Emek adına bir yerde adım atılıyorsa, kim olduğuna bakmaksızın yanında oluruz, olmalıyız, ders çıkarmalıyız, emekçinin sesini duymalıyız. Ne yapacağımızı duymalıyız. O bakımdan, bir de bu bir bayram, kutlama. Benim katıldığım onuncu 1 Mayıs. Tadını aldığım için mutlaka katılalım, birbirimizi hissedelim ve burada başka bir şey aramaya gerek yok. Burası birleşme, paylaşma, bölüşmenin hissedildiği yer. O bakımdan çok mutluyum. Nice 1 Mayıslara daha iyi koşullarda, daha doğru yerlerde… Ben, 5 yıl belediye başkanlığı yaptığım Beylikdüzü’nde her 1 Mayıs’tan bir gün önce işçi ve memurlarımla kutlama yapıyordum. Dün, İBB’de yaptık, ilkti. Belki çalışanlar bunu tam anlayamamış olabilir ama zaman geçtikçe çok sevecekler ve göreceksiniz. On binlerce çalışanımızla, 30 Nisan’da ve 1 Mayıs’ta da alanlarda kutlayacağız. Bu bayramın anlamına uygun şekilde kutlandığı her an çok kutsal ve çok önemlidir” yanıtını verdi.