Gündem
03 Ağu 2016 17:32 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 21:26

Ekrem Dumanlı'ya yakalama kararı! Darbe 'Zaman'ı delil oldu!

Zaman gazetesinin yayınladığı "Sükutun çığlığı" isimli reklam videosu, soruşturma dosyasına delil olarak konuldu

Zaman Gazetesi'nin eski Genel Yayın yönetmeni Ekrem Dumanlı hakkında darbe suçundan yakalama kararı çıkarıldı

15 Temmuz darbe girişiminden 9 ay 10 gün önce Zaman gazetesinin yayınladığı "Sükutun Çığlığı" adlı reklam videosu İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen darbe soruşturması dosyasına delil olarak konuldu.

Önce siren seslerinin duyulduğu, ardından bir bebeğin gülüşü ekrana geldiği ve 9 ay 10 gün sonra 15 Temmuz'da da darbe girişiminin gerçekleştiği videonun gündeme gelmesi üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, videoyu darbe soruşturmasına dosyasına delil olarak koydu.

Zaman gazetesinin 5 Ekim 2015 tarihinde yayınlanan reklamında, sirenler çalarken gri tonlu şehrin uçaktan kuş bakışı görüntüsü ekrana geliyor. Daha sonra ise yeni doğmuş gülen bir bebek yüzü ekranlara getiriliyor. Sosyal medyada ise reklamın 'subliminal' mesaj içerdiği yorumları yapıldı. Yorumlara göre reklamın en dikkat çeken ayrıntısı, filmin gösterime girdiği tarih ile 15 Temmuz darbe girişimi arasındaki geçen sürenin 9 ay 10 gün olması.

İFADEYE ÇAĞRILDI BULUNAMADI

Soruşturmayı yürüten Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcısı Can Tuncay gazetenin o dönem genel yayın yönetmeni olan Ekrem Dumanlı'nın reklam filmiyle ilgili ifadesini almak istedi. Fakat Dumanlı ifade çağrısına cevap vermedi. Savcı Tuncay, firari olarak aranan Ekrem Dumanlı hakkında. yeni bir yakalama kararı çıkarılmasını talep etti.

YAKALAMA KARARI ÇIKARILDI

Talebi değerlendiren nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği, "Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme" suçundan tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılmasına karar verdi. Tutuklamaya yönelik çıkarılan karar çerçevesinde firari Ekrem Dumanlı görüldüğü yerde yakalanacak ve darbe suçunda tutuklanacak.