Gündem
19 Eki 2011 15:44 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:55

EKREM DUMANLI'DAN TARIK AKAN'LA İLGİLİ ÇOK BÜYÜK BİR İDDİA!

Ekrem Dumanlı, Tarık Akan'a yönelik çok büyük bir iddiada bulundu.

Ekrem Dumanlı, Tarık Akan'a yönelik çok büyük bir iddiada bulundu. Fakat Dumanlı'nın iddiası, iddiada adı geçen 3 kişi tarafından da yalanlandı.

Altın Portakal Film Festivali’nde jüri üyelerinden Müjde Ar, Tarık Akan’ı sahneye davet ederken “Sinemada kazandığı tüm birikimlerini yarattığı okuluyla, öğrencileriyle paylaşan, onlarla yeri geldiğinde çocuk gibi olan birisi” ifadelerini kullanmıştı. Bunun üzerine Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı, Tarık Akan'ın mafya babası Dündar Kılıç’ı araya sokarak Taş Mektep’i Hrant Dink’in elinden aldığını öne sürdü. Ayrıca Akan’ın kira yüzünden Rum Vakfı’yla mahkemelik olduğunu yazdı.

Ancak bu iddiada adı geçen 3 taraf da, Hürriyet'e yaptıkları açıklamalarda iddiayı yalanladı.

İDDİA 1: Dündar Kılıç aracı oldu

YANIT 1: Dündar’ları karıştırdılar

Tarık Akan: Bunlar iddialarını yalan üzerine kurmuşlar. Duyunca şoke oldum. Hepsini mahkemeye vereceğim. Yok öyle bir şey, nereden çıkarmışlar anlamıyorum. Biz bu okulu kurduğumuzda benim bir ortağım vardı, adı da Dündar Uçar’dı. Ortaklığımız yedi yıl önce sona erdi. Kendisi o dönem Özel Okullar Derneği başkanıydı. Ben eğitimciliği ondan öğrendim. Bunlar Dündar Uçar’ı Dündar Kılıç diye yazıyorlar.

İDDİA 2: Hrant Dink tehdit edildi

YANIT 2: Gönül rızasıyla verdik


Orhan Dink: Tarık Akan’a yüklenmek istiyorlarsa, bunu ağabeyim Hrant Dink üzerinden yapmasınlar. O yazılanlar bizim açımızdan doğru değil. Biz 90’lı yıllarda Taş Mektep’i kiraladık ama daha önce Tarık Akan’a söz verildiğini öğrenince gönül rızasıyla okulu ona verdik. Tarık Akan o okulda iyi bir eğitim yapıyor. Olayın bizi ilgilendiren bir yönü yok.

İDDİA 3: Rum Vakfı ile mahkemelik 

YANIT 3: Kirayı zamanında öder


Niko Atanasyadis: Özel Taş İlköğretim Okulu, bizim vakfındır. Tarık Akan’ı yıllardır tanıyoruz, uyumlu bir kiracımızdır, çok sevdiğimiz iyi bir arkadaşımızdır. Kiralarını hep zamanında öder. Kira artışı yaptığımızda da bizleri anlar. Şimdiye kadar mahkemelik olacak bir olay yaşamadık. Aramızda bugüne kadar hiçbir problem çıkmadı.