Gündem
19 Mayıs 2014 16:07 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:11

Ekrem Dumanlı'dan şok karar! Nereden çekildiklerini açıkladı?

"Vicdanları sızlatan kişilerle aynı çatı altında olmamız mümkün değildi." diyen Dumanlı verdikleri yeni kararı açıkladı.

Zaman Gazetesinin Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı, "medyada kaliteyi artırmak amacıyla", Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'ne alternatif olarak kurulan Medya Derneği'nden çekildiklerini açıkladı.

Gözler Cemaate yakınlığı ile bilinen diğer yönetim kurulu üyelerinde.

BAŞKAN SABAH'TAN YARDIMCISI ZAMAN'DAN

Çeşitli gazetecilerin ve medya yöneticilerinin girişimleriyle 2010'da kurulan dernekte, özellikle 17 Aralık Yolsuzluk Operasyonları  sonrasında 'çatlak' meydana gelmişti. Süreçte desteğini Başbakan ve AK Parti'den yana koyan Sabah çizeri Saih Memecan derneğin başkanı, Zaman genel yayın müdürü Dumanlı ise başkan yardımcısı görevini yürütüyordu.

MEDYA DERNEĞİ YÖNETİM KURULUNDA KİMLER VARDI

Başkan – Salih Memecan / Sabah Gazetesi Karikatürist
Başkan Yardımcısı - Ekrem Dumanlı  / Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni
Başkan Yardımcısı - Mustafa Karaalioğlu / Star Medya Grubu Medya Grup Başkanı
Sayman – Haluk Çimen / Turkuvaz Medya İdari İşler Grup Başkanı
İbrahim Şahin / TRT Genel Müdürü
Nuh Albayrak / Türkiye Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni
Erhan Başyurt / Bugün Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni
Serhat Albayrak  / Turkuvaz Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkan Vekili
İbrahim Karagül / Yeni Şafak Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni
Mustafa Çelik / Kanal 7 Yayından Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi
Abiş Hopikoğlu
Ekrem Dumanlı da, bu rahatsızlıklara ve yayınlara dikkat çekerek, Medya Derneği'nden çekildiklerini açıkladı.
Bugünkü yazısının final bölümünü bu konuya ayıran Dumanlı, "Büyük umutlarla kurmuştuk Medya Derneği'ni. Mesleğe katkımız olacak, gazetecilik daha profesyonelce yapılacak, mesleki sorumluluk şuuru derinleştirilecek ve temel hak ve özgürlüklere dayalı medya ahlakı daha güzel temsil edilecekti." diyerek başlıyor...

MESELEYE SİYASİ ETKİNLİK GİBİ BAKTILAR

Derneğin Meslek içi eğitim programlarının dışına çıkamadığını ifade etti.
Medya Derneği Başkanı Salih Memecan ve Genel Sekreter Deniz Ergürel'in herşeye rapman harika iş çıkardığını vurguladı; ancak baştan beri bazı arkadaşlarının gözünün gazeteciliğin geliştirilmesinde olmadığına işaret ederek "Onlar mevzua daha çok siyasi bir etkinlik gibi bakıyordu" yazdı.
Son aylarda yaşanan üzücü hadiselerin manzarayı daha da netleştirdiğini kaydeden Ekrem Dumanlı, sözü yolsuzluk operasyonlarından sonra yoğunlaşan yalan ve iftira içerikli haberlere dikkat çekti:

VİCDANLARI SIZLATAN KİŞİLER

"Yalan yazmaktan zerre kadar çekinmeyen, iftira kampanyaları düzenlemekten şehevi bir zevk alan, insanların hak ve hukukuna riayet etmediği gibi kitleleri nefret söylemiyle topyekûn karalayan bazı gruplar gördük."
Vicdanları sızlatan ve gazetecilikle uzaktan yakından ilgisi olmayan kişilerle aynı çatı altında olmalarının mümkün olmadığını ifade eden Dumanlı, "Sonuçta kurulma aşamasından beri maddi manevi pek çok emek sarf ettiğimiz Medya Derneği'nden ayrılma kararı aldık. Allah doğruların yardımcısıdır; bizi burada da ötede de mahcup etmesin..." dedi.