Gündem
28 Nis 2015 10:49 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:30

Ekrem Dumanlı'dan bomba Davutoğlu iddiası! "Pensilvanya'da..."

Ekrem Dumanlı, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Pensilvanya'da Fethullah Gülen'i ziyaret ettiğini iddia etti.

Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca ile 14 Aralık'ta yapılan operasyon kapsamında gözaltına alınmasının ardından serbest bırakılan Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı, Samanyolu Haber TV'de katıldığı programda Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Pensilvanya'ya ailesiyle beraber geldiğini, Fethullah Gülen'le yemek yeyip çay içtiğini iddia etti.

"ÇAY İÇMİŞSİNİZ, KAHVALTI YAPMIŞSINIZ..."

Dumanlı, Samanyolu Haber TV'de katıldığı programda, Başbakan Davutoğlu için "Sen gelmedin mi Pensilvanya'ya. Hocaefendi'yi ziyaret etmedin mi? Aile fertlerinle beraber gelmedin mi? Sen de gelmişsin yemek yemişsiniz, çay içmişsiniz, kahvaltı yapmışsınız. Çoluk çocuğunla beraber, akrabanla beraber gelmişsiniz. Bazı şeyleri bizi niye bu kadar üzüyorsunuz kardeşim. Allah'tan korkun ya" dedi.

14 ARALIK OPERASYONUNDA GÖZALTINA ALINDI, ARDINDAN SERBEST BIRAKILDI

14 Aralık operasyonunda gözaltına alınan Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı yurtdışı yasağı konularak serbest bırakılmıştı. Operasyonda gözaltına alınan Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, Tufan Ergüder, Ertan Erçıktı ve Mustafa Kılıçaslan tutuklanmıştı.

İşte Dumanlı'nın o açıklamaları ve iddiaları:

"BİZİM ARTIK SABRIMIZI TAŞIRMA"


"Davutoğlu'na hiç yakıştıramadım. Daha ilk gelir gelmez söylediği çok çiğ bir laf var. Kusura bakmasın çiğ diyeceğim bana da yakışmıyor belki ama... Dedi ki efendim 'Pensilvanya'ya gidenler var. Onların niye gittiğini biliyoruz. Onlarla ilgili bir şeyler mi var.' Pardon Davutoğlu, bizim artık sabrımızı taşırma ya. Sen gelmedin mi Pensilvanya'ya. Hocaefendi'yi ziyaret etmedin mi? Aile fertlerinle beraber gelmedin mi? Senin de böyle bir endişen mi vardı? Kardeşim buraya insanlar gelir gider. Hocaefendi gizli kapaklı bir insan değil.

"ALLAH'TAN KORKUN"

Orada her gün tefsir dersi yapıyor, her gün hadis dersi yapılıyor, her gün Arapça dersi yapılıyor. Öyle ilimden milimden anlamayan tek işi film olan adamlar bu işi idrak edemez. Hiç kimseye 'gel' denmez. Ama gelenlere de 'gelme' denmez. Sen de gelmişsin yemek yemişsiniz, çay içmişsiniz, kahvaltı yapmışsınız. Çoluk çocuğunla beraber, akrabanla beraber gelmişsiniz. Bazı şeyleri bizi niye bu kadar üzüyorsunuz kardeşim. Allah'tan korkun ya."