Medya
14 Nis 2014 09:59 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:05

Ekrem Dumanlı Akşam ve Star'ı topa tuttu! Bu kaçıncı yalan,bu kaçıncı iftira?

Ekrem Dumanlı Star ve Akşam gazetelerinde cemaati hedef alan haberlere sert tepki gösterdi.

AKP cemaat savaşının medyada bulduğu karşılık giderek sertleşiyor. Zaman gazetesinin yayın yönetmeni Ekrem Dumanlı bugünkü köşesinde hükümete yakın medyaya ateş püskürdü.

Özellikle Akşam gazetesi ve yayın yönetmeni Mehmet Ocaktan'a sert tepki gösteren Dumanlı "Adam eski şair, eski AK Parti milletvekili. İftira atmaktan utanmıyor mu? Bu kaçıncı yalan, bu kaçıncı iftira?" diye sordu. Gülen Hareketi'ne dönük operasyonlarda ve açılan davalarda gazete haberlerinin dayanak olduğunu vurgulayan Dumanlı, AKP'nin de benzer bir davayla kapatılmak istendiğini hatırlattı.

İşte Dumanlı'nın yazısındaki ilgili bölüm:

GAZETE KÜPÜRLERİYLE ZULÜM

Öteden beri Türk medyasının en büyük problemi, haber ile ihbar, muhabir ile muhbir arasındaki farkı anlayamamasıdır. Kadim medya antidemokratik senaryoyu şöyle piyasaya sürmüştü hep: Önce bir suç unsuru varmış gibi asılsız bir haber yapılır; ardından danışıklı bir metotla savcılık o haberi dikkate alarak inceleme/soruşturma başlatır; bu aşamada tekrar haber yapılarak algı operasyonu tamamlanmış olur. Daha sonra uydurma haberin pekiştirilmesi için yalan tekrar tekrar gündeme taşınır. Bu, tastamam bir darbeci taktiğidir.

KİTLELER HAVUZ MEDYASI İLE BASKI ALTINA ALINIYOR

Kitleleri baskı altına almak, suç üretmek, algı operasyonu yapmak için kullanılan klasik metot bugünkü “İslamcı”, “muhafazakâr”, “yandaş”, “partizan”, “havuz” diye anılan medya tarafından yapılıyor. Üstelik daha kaba daha vahşi...

ADAM ESKİ ŞAİR AKP VEKİLİ! İFTİRADAN UTANMIYOR MU?

Geçenlerde Akşam Gazetesi, Zaman ile ilgili çok korkunç bir iddiayı haber yaptı. Güya bazı evraklar kaçırılıyormuş da, polis yakalamış da, savcı engel olmuş da… Külliyen yalan, külliyen iftira. En ağır şekilde cevap verildi ve onur, şeref sahibi iseler bu iddiayı ispat etmeleri istendi. O gün bugündür Akşam’da çıt yok. Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Ocaktan bol yağlı uzun bir köşe yazısı yazdı; ama tek bir satırla iftirasından bahis yok. Özür de yok. Adam eski şair, eski AK Parti milletvekili. İftira atmaktan utanmıyor mu? Bu kaçıncı yalan, bu kaçıncı iftira?

AL BİRİNİ VUR ÖTEKİNE

Al birini vur öbürüne. Havuz medyası, sadece aklını değil vicdanını da kaybetti çoktan. Önce ihbar sonra soruşturma. Star gazetesinde çıkan bir kısım haberlerin savcılık tarafından sorgu belgelerine nasıl taşındığını hafta içinde gördük. Emniyet mensuplarının Adana’da tutuklanması, Star’ın haberciliği ve nöbetçi (!) Hakim Bey’in Erdoğan hayranlığı ile izah edildi. Ve adalet ağır yara aldı..