Medya
28 Şub 2011 15:18 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:05

EKRANLARIN 'ŞİRİNLİK MUSKASI'NIN MASKESİ BİR YAZIYLA NASIL DÜŞTÜ GÖRDÜNÜZ MÜ?

Milliyet gazetesi yazarı Ali Eyüboğlu, köşesini televizyon kanallarının paylaşamadığı sunucu Ece Erken'e ayırdı.

ECE’NİN MASKESİ ÇOK ERKEN DÜŞTÜ

2010’un son günleriydi. Ece Erken, Mehmet Ali Erbil’e, “O paralı karıları üstüme salma” diye mesaj atınca, ortalık karıştı.
Çünkü ‘paralı karılar’la kastettikleri Demet Akalın’la Elif Güvendik’ti.
Önce Akalın ve Güvendik, Erken’i mahkemeye verdi.
Sonra Ece Erken ve “Ben nereye düştüm?” diyen Erbil de dava açacağını söyleyince, “Yargıyı boş yere meşgul etmeyin” diye yazdım 31 Aralık 2010 tarihinde.
O sabah telefonuma gelen mesaj şuydu:
“O ‘paralı karı’ lafını yiyip yutacağımı düşünmeniz korkunç! Yargıyı meşgul etmeyeceğim. Ece’nin kariyerini bitireceğim Ali Bey! Herkes namusu için yaşıyor! Ben rahmetli babamdan kalan soyadım için yaşıyorum. Siz benim kariyerimi tek başıma yaptığımı daha iyi bilirsiniz. Boşuna Ece tarafında olmayın. Saygılar. Demet Akalın.”
Aradan aylar geçti.
Tarih; 25 Şubat 2011.
Ece Erken’in kulisten canlı yayına yansıyan ‘karı’ gafı üzerine bir yazı yazdım.
“Ece Erken’in öteki yüzü” başlıklı yazımın çıktığı gün cep telefonuma şu mesajlar geldi: “Güzeeeel bir dava geliyor! Hayatımda gördüğüm en taraflı, en kötü insansınız. Hadi bakalım Mehmet Ali’ye yazdığınız yazılarla bir karşılaştıralım bugün yayında. Adınızdan bahsedilecek mutlu olun.” Ardından bir mesaj daha:
“Aaa bu arada ben Ece Erken.”

‘Karı’yı diline pelesenk etti!
Ben de, “İşte Ece Erken bu! Hakaret, tehdit  gırla. Elinden geleni ardına koyma. Kadına ‘karı’ demek iyi, eleştirmek kötü öyle mi?” diye bir cevap verince ona, ekranların ‘şirinlik muskası’ bakın neler yazdı bana:
“Bizde tehdit olmaz. Uygulama olur. Doğrular olur. Avukata verildiniz. Yayında da savunmamızı yapacağız Ali. Gereken her şey yapılacak. Tehditse, tehdit bu.”
“Yayında edilen bir laf değil birincisi. İkincisi küfür değil. Üçüncüsü kanal ve seyirci asla kızmadı bana. Dördüncüsü gereken cevabı yayında vereceğiz. Kötü ruhlu insanlardan Allah beni korusun. Mehmet Ali ‘iş kazası’ bana ‘argo konuşan kadın’. Senin gibilere inat çok daha başarılı olacağım. Dava sonunda paralarınızı  bağışlayacağım.”
Bak sen!
Ekranların ‘şirinlik muskası’nın maskesi bir yazıyla nasıl düştü gördünüz mü?
‘Karı’ lafının yayına yansıması  teknik olarak bir iş kazası olabilir.
Kadına ‘karı’ demeyi alışkanlık  haline getirmesine ne demeli peki?
O da mı ‘iş kazası’?

‘Kanal ve seyirci  benim arkamda’
Düne kadar, “Ali Abi, yeni bir işe başlıyorum, senin yorumların çok önemli, desteğini bekliyorum” diyen Ece Erken’in, bir eleştiri yazısından sonra ‘Ali’ demeye başlaması, “Kanal ve seyirci benim arkamda. İki TV  projem daha var.
O zaman bakalım ne yapacaklar?” diye hava atması, ne denli büyüdüğünün göstergesi.
Canlı yayında hakkımda söylediklerini Ece Erken’e, fanlarının hakkımdaki tweet’lerini de hem onlara hem ablalarına aynen iade ediyor, onları seviyesizlikleriyle baş başa bırakıyorum.
Erken’i o gün kuliste tabakları kıracak kadar sinirlendiren  ‘karı’yı merak edenler varsa, onun da kokusu çıkar yakında.
Bu arada acayip hayal kırıklığı yaşadığımı da  itiraf edeyim.
O yazıyı ben, belki Ece Erken canlı yayında adımdan bahseder de şöhret olurum, bir yığın program, dizi, film, albüm, konser ve reklam teklifi alırım diye yazmıştım.
Tüh be.
Dakikalarca hakkımda konuştular, ama adımı, soyadımı vermediler.
Yine kaçırdık şöhreti!
Allah’ım sen kurtar beni.

Ali Eyüboğlu/Milliyet Cadde