Televizyon
18 Mayıs 2010 10:42 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:18

EKRANLARIN ŞAMPİYONU HANGİ SPOR PROGRAMI? SPOR HABERLERİNDE İLK SIRADA KİM VAR?

Interpress, televizyonda yayın yapan ulusal kanalların spor programlarının Ağustos – Mayıs sezonu basın yansımalarını mercek altına alarak, bu dalın şampiyonlarını belirledi.

EKRANLARIN ŞAMPİYONU ‘TELEGOL’ OLDU

Yoğun kış sezonunun ardından yaz tatili yaklaşırken, takım sporlarında sezonun şampiyonları da yavaş yavaş belli oluyor. Türkiye’nin ilk medya takip şirketi Interpress, televizyonda yayın yapan ulusal kanalların spor programlarının Ağustos – Mayıs sezonu basın yansımalarını mercek altına alarak, bu dalın şampiyonlarını belirledi. Gazete ile dergilerde yayınlanan haber ve yazılar üzerinden yapılan analiz sonuçlarına göre, ulusal televizyon kanalların yayınladığı spor tartışma, haber, yorum ve analiz programları toplam 7137 haberle basında yer aldı.

Interpress’in iki bine yakın ulusal, bölgesel ve yerel basını kapsayan televizyondaki medya performansı araştırma sonuçlarına göre, ulusal kanallarda yer alan spor tartışma programları içinde,  ‘Telegol’  basında en çok haberi yayınlanan program oldu.  Serhat Ulueren’in sunduğu;  Ziya Şengül, Gökmen Özdenak, Sinan Engin ile Ahmet Çakar’ın katılımlarıyla gerçekleşen ‘Telegol’ programı çıkan 234 haber ile kendi alanında birinci sırada yer aldı. İkinci sırada 191 haberle, TRT 1’de maç önü ve sonu röportajları, maçların perde arkası olayları ile ayrıntılı analizlerinin yapıldığı, Erdoğan Arıkan’ın yönettiği, Ömer Üründül ve Hakan Şükür’ün yorumlarıyla katıldığı ‘Stadyum’ programı yer aldı. Kanaltürk’te spor gündemindeki konuları masaya yatırarak gizli kalmış, gündeme gelmemiş yönlerinin değerlendirildiği, Serhat Ulueren, Ahmet Çakar ve Reha Muhtar’ın konuk olduğu ‘Son Kale’ programı ise 119 haberle üçüncü oldu.

Spor haber dalında ‘Spor Vizyon’ ilk sırada

Ulusal kanalların ana haber bültenlerinin ardından yayınlanan ve günün spor haberlerinin aktarıldığı programlar arasında, CNN Türk’te yayınlanan Alp Özgen, Barış Kuyucu ve Nebil Evren’in dönüşümlü olarak sunduğu ‘Spor Vizyon’ programı 450 haber ile bu alanda birinci oldu. Kanal D’de yayınlanan, Türkiye’nin ve dünyanın gelişen önemli spor olaylarının yer aldığı ve Emre Tilev’in sunduğu ‘Spor Gündemi’ 426 haberle ikinci olurken, Değer Soysal’ın canlı bağlantılarla, son dakika gelişmelerini aktardığı, Show TV’de yayınlanan ‘Spor Sayfası’, çıkan 134 haber ile üçüncü oldu.

‘Yüzde Yüz Futbol’ yorum programlarının lideri oldu

Interpress’in araştırma raporunda spor yorumlarının yapıldığı programlar içinde birinciliği, Güntekin Onay ile Rıdvan Dilmen’in her Süper Lig maçı ardından yaptığı farklı yorumlarla izleyicilerin beğenisini toplayan ve NTV’de yayınlanan ‘Yüzde Yüz Futbol’ 190 haberle aldı. Analiz programları içinde ise; Kanal 24’te yer alan Derya Oruçoğlu’nun renkli sunumu ile spor dünyasının önemli isimlerinin konuk olarak katıldığı ve uzmanlık alanları olan spor dalının püf noktalarının anlatıldığı ‘Spor Laboratuarı’, 34 haber ile birinci sırada kendine yer buldu.