Gündem
16 Kas 2016 13:51 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 21:40

Ekranların en sert kavgası mahkemelik oluyor!

TGRT Haber ekranlarında Savcı Sayan'ın "Geri zekalı senin dilini keserim" diye tehdit ettiği Can Ataklı, Sayan'ın tehdit ve hakaretlerinin devam ettiğini açıkladı.

Can Ataklı, TGRT Haber'deki Sami Dadağlıoğlu'nun sunduğu Yüzde Yüz Gündem isimli programda Savcı Sayan'ın kendisine söylediği, "Geri zekalı senin dilini keserim" sözlerini anlatmıştı. Ataklı, "İlk kez çoklu bir TV tartışma programında bir kişinin ağır hakaretlerine ve en sonunda da 'can güvenliğimi' hedef alan garip bir tehdide maruz kaldım" açıklamasında bulunmuştu.

SAVCI SAYAN İLK KEZ BENDE HASAR YARATTI

Can Ataklı bugünkü yazısında da Savcı Sayan’la tartışmasına değindi. “Televizyon tartışmalarındaki elektrikli anlar hep yaşarım da bunları daha sonra hep unuturum. Ne kimseye kin tutarım ne de başka alanlarda da sürdürmeye çalışırım”diyen Can Ataklı şöyle devam etti:

“Ancak Savcı Sayan'ın saçma sapan saldırısı ilk kez bende hasar yarattı. Çünkü ilk kez bir tv programında hiç tartışmadığım bir kişinin hem hakaretine hem de tehdidine maruz kaldım. Ayrıntılarını yazmıştım. Üstünde de durmayacaktım artık. Oysa Savcı Sayan ‘hem suçlu hem güçlü’ tavrıyla konuyu büyütmeye niyetli. Galiba hayatımda ilk kez bir kişiyi mahkemeye vereceğim.

Savcı Sayan’ın önceki gece 24 kanalına çıktığını ve kendisini hedef aldığını söyleyen Can Ataklı, şunları yazdı:

“BUNA MESLEK AHLAKIM DA KARAKTERİM DE İZİN VERMEZ”

“Program boyunca kanala ulaşmaya çalıştım ama hiçbir telefonu açılmadı. En son Murat Çiçek'in numarasını bulup mesaj attım ama o görüp okuyuncaya kadar program bitti. Zorunlu olarak durumu bir daha anlatmak gerek.

TGRT'deki programda Sayan'la aramda hiçbir fikri tartışma geçmedi. Sayan söz kendisine geldiğinde şaşırtıcı biçimde ‘Can Ataklı darbenin arkasında Amerika'nın olduğunun söylenmesinden niye rahatsız’ deyince ‘Ucuzlatmayın’ dedim. Çünkü ne böyle bir beyanım oldu ne de böyle düşünüyorum.

Sayan ise buna karşı ‘aptal, geri zekâlı, senin dilini keserim, haddini bildireceğim’ gibi hakaret ve tehditler savurdu. Sayan'ın asıl ‘kin ve nefret’ kokan sözleri ise ‘Can Ataklı Müslümanlara ve Erdoğan'a kini nedeniyle bana saldırıyor’ demesiydi.

Ne demek “Müslümanlara kin?” Sayan 24 kanalında ‘Öyle iki dakikalık video koymakla olmaz, dürüstse, namusluysa tamamını koysun’ dedi. Oysa bundan önceki yazımda o programın tamamının linkini verdim.

Sonuç olarak Savcı ve benzerlerinin ‘itibarsızlaştırma’ operasyonuyla karşı karşıyayım. Bundan önceki yazımda da sadece olayı anlattım Sayan'la ilgili hiçbir fikrimi belirtmedim.

Elimde köşem, önümde ekranlar var, dilediğimi yapabilirim, ama buna meslek ahlakım da karakterim de izin vermez.”