Röportaj
21 Haz 2013 10:55 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:14

EKRANLARA VEDA EDEN NAZLI TOLGA, MESLEĞİNE NEREDE DEVAM EDECEK?

Fox Ana Haber'in güzel sunucusu Nazlı Tolga, geçen hafta ekrandan sevenlerine veda etti.

Fox Ana Haber’in güzel sunucusu Nazlı Tolga, geçen hafta ekrandan sevenlerine veda etti. Yedi yıldır sunduğu haberlerle evlere konuk olan Tolga, ağustos ayında Hollandalı Lawrence D. Brenninkmeyer’le evleneceği için Türkiye’den ayrılacağını belirtti.

Temmuz ayında Brezilya’ya yerleşeceğini ve orada yaşayacağını dile getiren Tolga, “Mesleğimi bırakmayacağım. 15 yıllık gazetecilik kariyerimi Brezilya’da devam ettireceğim” dedi.

İşte Milliyet’ten Sercan Kısmet’in, Nazlı Tolga’yla yaptığı röportaj:

Sunuculuğu bıraktığınız yazıldı. Kariyerinize nokta mı koydunuz?

FOX Ana Haber’deki görevimi bıraktım ama kariyerime nokta koymuş değilim. Bunu bir ‘ara’ olarak değerlendirmek daha doğru. Brezilya’ya yerleşeceğim için görevime devam etmem mümkün değildi. Brezilya’da kariyerimle ilgili araştırma yapıyorum. Gazetecilerle tanıştım. Şu an Türkiye’ye gelip giderek yapabileceğim projeleri değerlendiriyorum.

Meslek hayatınıza hedeflediğiniz noktada mı ara veriyorsunuz?

Mesleğe 15 yıl önce Kanal D Haber Merkezi’nde başladım. İlk görevim polis telsizi dinlemekti. Kanal D’de hafta sonu gece haberleri sunarak spikerliğe geçiş yaptım. Hedefim işimi hep en iyi şekilde yapmaktı. İşimle ilgili pek çok hayalim gerçek oldu. Yapmak istediklerim bu kadar değil elbette, yurt dışında da mesleğime devam etmek, yeni kapılar açmak istiyorum.

15 yıllık bir çalışmadan sonra bu kararı vermek zor olmadı mı?

Karar vermek değil ama ayrılmak çok zor oldu. Çok sevdiğim bir kurumda, sevdiğim insanlarla, sevdiğim işi yaparken bırakıp gitmek kolay değil.

7 yıllık kariyerinizde en zorlandığınız yayın hangisi oldu?

Geçen hafta veda ederken yaptığım yayın belki de en zoruydu. Yayında duyguları kontrol altına almak gerekiyor, ben de yıllarca bunu yaptım. Ama son gün bu noktada çok duygusallaştım.

Neler hissettiniz o an?

O gün ekip arkadaşlarım, son haber bülteni için sürpriz bir bant hazırlamışlar. İzlerken ‘Herhalde veda konuşması yapamayacağım’ diye düşündüm. Her akşam söylediğim ‘Kısa bir aranın ardından veda edeceğiz’ cümlesinde bile zorlandım.

‘Karar bana ait’

Ekranı bırakma kararını siz mi yoksa eşiniz mi istedi?

Evliliğimiz ve aile kurma hayalimiz için benim Brezilya’ya gitmem gerektiğini zaten en başında konuşmuştuk. Karar benim kararım tabii ki.

Bundan sonrası için kariyer planlarınız neler? Yurt dışıyla ilgili bir çalışmanız var mı?

İlk işim Portekizce öğrenmek. Temmuz’da derslere başlıyorum. Son seyahatimde Brezilya’da gazetecilerle tanıştım. Gittiğimde her şey netlik kazanacak.

‘Yaratıcı bir nesil ortaya çıktı’

Türkiye’de son günlerde yaşanan süreçle ilgili neler söylemek istersiniz?

Çok üzüldüğümü söyleyebilirim. Ama Park’taki protestolar; şiddetten uzak duran, mizahla bir şeyler anlatmak isteyen, müthiş yaratıcı, barışcı ve düşündüğünü söyleyen, hakkını arayan yeni bir nesil çıkardı karşımıza... Onlara ve annelerine hayranlık duyduğumu söyleyebilirim tabii ki... Yaşanan tüm şiddetin, olumsuzluğun ve acının yanında mizahın, zekanın ve masumiyetin bir araya geldiği, dayanışmanın ortaya çıktığı harika şeylere şahit olduk hepimiz. Mesela ‘duran adam’ eylemi... Bunların hepsi benim için ülkem adına çok büyük bir umut kaynağı oldu.

Türkiye’de neleri özleyeceksiniz?

Her şeyden önce ailemi özleyeceğim, en zor tarafı da bu zaten. Ve tabii ki arkadaşlarımı, dostlarımı... Yemekleri de özleyeceğim sanırım.