Gündem
24 Ağu 2013 18:10 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:21

EKRANIN YENİ KADER KURBANLARI!

Çukobirlik, 'Görüş Günü Kadınları' adlı televizyon dizisi için cezaevi platosuna dönüştürüldü..

Adana'da 1990'lı yıllarda, yaklaşık 8 bin kişinin çalıştığı dönemin dev sanayi tesisi Çukurova Pamuk, Yerfıstığı ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (Çukobirlik), 'Görüş Günü Kadınları' adlı televizyon dizisi için cezaevi platosuna dönüştürüldü.

20 yıla yakın süredir kullanılmayan pamuk hangarlarında 7 bin 500 metrekarelik alan 5 aylık çalışmayla cezaevi olarak inşa edildi. Çürümeye terk edilmiş fabrikadaki binalarda bir cezaevinde ne varsa bire bir inşa edildi.

Odalara klima bile takıldı!

Oyuncu kadrosunun Adana'nın sıcak ikliminden olumsuz etkilenmemesi için koğuşlar klimalı hale getirildi. Diğer mekanlara da vantilatörler monte edildi. Tüm bu işlemler için yapımcının kasasından 1,5 milyon lira çıktı. Çukobirlik'te sete dönüştürülen alanlar için aylık 9 bin lira kiralama sözleşmesi imzalandı.

Hayatları, sosyal konumları birbirinden farklı 4 kadının cezaevinde kesişen hikayesinin anlatılacağı dizinin yönetmenliğini ise Veli Çelik yapacak. Dizi ise Yıldız Çağrı Atiksoy, Şenay Gürler, Nesrin Cavadzade, Semra Dinçer, İlhan Şeşen, Deniz Karaoğlu, Alpay Atalay, Sinan Tuzcu, Yosi Mizrahi ve Kemal Uçar ise yer alacak. Dizi eylülden itibaren Fox TV'de yayınlanmaya başlayacak.