Televizyon
22 Eyl 2015 09:30 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:53

Ekranda Suriyeli mülteciler için bağış gecesi

İki büyük televizyon kanalı Suriyeli sığınmacılar için yardım gecesi düzenledi.

Danimarka’nın en büyük televizyon kanalları DR1 ve TV2 tarafından Suriyeli sığınmacılar için düzenlenen yardım gecesinde, 86 milyon 271 bin 606 kron (yaklaşık 39 milyon lira) bağış toplandı.

İki televizyon kanalının ortak yayın yaptığı "Hemen Şimdi Yardım Et" adı verilen yardım gecesinde, Danimarkalılar kısa mesaj ve telefonla arayarak bağışta bulundu.

DR1 Televizyonunun genel merkezindeki konser salonunda düzenlenen yardım gecesinde, saat 23.00 itibariyla toplanan bağış miktarı 86 milyon 271 bin 606 krona ulaştı.

Bağış gecesinde toplanan paralar, aralarında UNİCEF Danimarka, Danimarka Kızılhaçı ve Danimarka Mültecilere Yardım kuruluşunun da bulunduğu 12 yardım kuruluşu tarafından Suriye içinde ve Suriyeli sığınmacıların yaşadığı Türkiye, Lübnan, Ürdün ve Irak'ta acil insani yardım ve sığınmacıların günlük hayata dönmeleri adına geliştirilecek projeler için harcanacak.

DR1 ve TV2 kanallarının ortak yayının yanı sıra, sosyal medyada da (#hjaelpnu) etiketiyle büyük ilgi gören yardım kampanyasına halk ve şirketler büyük ilgi gösterirken Danimarka kraliyet ailesine ait iki ayrı fondan da toplam 400 bin kronluk (180 bin lira) bağış yapıldı. Siyasiler ve ünlüler çağrı merkezinde telefonla bağışta bulunanların yardımlarını kabul ederken, aralarında Turboweekend, Emilie Esther ve Lars H.U.G'un da bulunduğu sanatçılar ve müzik grupları geceye renk kattı.

DR1 ve TV2 kanallarının Suriye ve komşu ülkelerindeki muhabirleri de yayına canlı bağlanarak bölgedeki dramı televizyonları başındaki yüzbinlere aktardı. Gazeteci Rasmus Tandtholdt Şam'dan bağlanırken bir kaç gün önce Hums kentinin tarihi Eski Şehir bölgesinden çektiği görüntüler yayınlandı.

Tandtholdt görüntülerde, ''Burası tamamıyla yıkılmış durumda. Burada tek bir ses bile yok. Burada insan yok. Burada yaşam yok, insanların buradan neden kaçtığını anlıyor olmalısınız'' diye konuştu. Yardım kampanyası 1 Ekim'e kadar devam edecek.