Gündem
07 Nis 2011 07:06 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:12

EKRANDA SİVİL İTAATSİZLİK KAVGASI!...

Karşıt Görüş, bölgede yaşanan kitlesel sivil itaatsizlik eylemlerini tartıştı. Programa sert polemikler damga vurdu...

BDP ve DTK'nın başlattığı sivil itaatsizlik eylemleri Habertük ekranlarında hararetli bir tartışmaya konu oldu. Balçiçek İlter'in modere ettiği Karşıt Görüş'te bir araya gelen Kürt siyasetçi Mahmut Alınak, Yeniçağ yazarı Özcan Yeniçeri, Sinan Oğan, Mesut Yeğen ve yazar Muhsin Kızılkaya katıldı.

Kürt sorununda gelinen sürecin tartışıldığı programa Mahmut Alınak ile Sinan Oğan arasındaki polemik damga vurdu. BDP'nin bölgedeki imamların AKP ve Fethullah Gülen cemaatine mensup olduklarını iddia ederek konuyu gündeme taşımasını "tehdit" olarak tanımlayan Oğan'a sert tepki gösterdi. Eleştiri hakkınıın tehdit ediyor" denilerek engellendiğini syleyen Alınak "Kürtler nereye gitsin, sınır kapılarına mı dayansın, BM'nin kapısına mı dayansın?" diye sorarak söz konusu imamları "kontrgerilla" faaliyeti yürüttüklerini ve JİTEM'e bağlı çalıştıklarını söyledi.

Mahmut Alınak, "PKK olmasaydı Kürtlerin haklarını teslim edecek miydiniz?" diye sorunca Sinan Oğan böyle bir sorunun "terör örgütüne destek ve övgü" anlamına geldiğini söyleyedi. Alınak'ın Oğan'ın sözleri karşısında tepki göstermesiyle tırmanan gerilim Balçiçek İlter'in araya girerek reklama gitmesiyle durulan tartışma reklam dönüşü de aynı hararetle devam etti.