Gündem
10 Eyl 2011 12:07 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:47

EKRANDA DOYA DOYA FİLM İZLEDİK! (MEDYARADAR/ÖZEL)

Interpress'ın hazırladığı "Televizyonun Medya Karnesi"ne göre Ağustos'ta ekranda yayınlanan film sayısında büyük bir artış oldu.

Televizyonda yayınlanan programların yazılı basında çıkan haber sayıları tespit edilerek Medya Takip Ajansı Interpress tarafından her ay hazırlanan “Televizyonun Medya Karnesi”ne göre, Ağustos’ta ekranda yayınlanan film sayısında büyük bir artış olduğu belirlendi. Kanalların geçen ay yayınladığı film sayısının toplam 394 olduğu ortaya çıkarken, en çok yabancı film yayınlayan kanallar içinde Kanaltürk, TV 8 ve TNT kanalları öne çıktı. Yerli film de ise Kanal D, Kanal 7 ve Star TV ilk üç sırayı aldılar.

“Ramazan Sohbetleri” ekrana damga vurdu

İki bine yakın ulusal, bölgesel ve yerel gazete ile dergide çıkan programların analizlerinin yer aldığı Interpress’in araştırmasında, Ağustos ayında televizyonda yer alan kanalların 21 tanesinde 79 sohbet programı yayınlandığı tespit edildi. Hakkında en çok haber çıkan sohbet programı ATV’de yayınlanan “Nihat Hatipoğlu ile İftar” olurken, Samanyolu TV’de yayınlanan “İftar Zamanı” ikinci, Kanal A’da yayınlanan “İftar Sevinci” programı da üçüncü sırayı aldı.

Tartışma programlarında kıyasıya rekabet yaşandı

“Televizyonun Medya Karnesi” raporunda, geçen ay yayınlanan tartışma programları kategorisinde haber çekişmesinin yaşandığı ortaya çıktı. Kanal A’da yayınlanan “Görüş Farkı” çıkan haberde birinci sırada yer alırken, CNN Türk’te yer alan “Tarafsız Bölge” ikinciliği aldı. TGRT Haber’de yayınlanan “Ankara’nın Gündemi” programı üçüncü, Samanyolu Haber’de yayınlanan “Bugün Bu Gece” de dördüncü oldu.

MEDYARADAR/ÖZEL