Polemik & Kulis
31 Ağu 2020 17:32 Son Güncelleme: 31 Ağu 2020 17:47

Ekonomist Dergisi’nde 2 üst düzey ayrılık! Biri 27 biri 24 yıldır kurumdaydı!

Türkiye’nin önde gelen ekonomi dergilerinden Ekonomist’te üst düzey iki ayrılık yaşandı.

Doğan Burda Dergi Grubu tarafından çıkarılan Ekonomist’ten iki ayrı ayrılık haberi birden geldi.

Medyaradar’ın ulaştığı bilgilere göre; genel yayın yönetmeni Talat Yeşiloğlu ve yazı işleri müdürü Orhan Karaca görevlerinden ayrıldı.

Adı artık Ekonomist Dergisi ile özdeşleşen Yeşiloğlu, 27 yıl 4 ay, yazı işleri müdürü Karaca ise 24 yıldır kurum bünyesinde bulunuyordu.

Yeşiloğlu, geçen hafta yayınladığı yazısı için ‘en zor yazı’ başlığını seçerken, ayrılığı ile ilgili ise şu ifadeleri kullandı:

İşimiz yazı yazmak. İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi’ndeki (o dönemki adıyla Basın Yayın Yüksek Okulu, BYYO) ilk yılımdan itibaren, Şubat 1987’den beri de bunu yapmaya çalışıyorum…

Dünya değişiyor, biz de öyle…

Sonuçta, 27 yıl 4 aydan beri çalıştığım kurumdan affımı istedim ve bu sayıdan itibaren görevi arkadaşlarıma devrediyorum.

Benimle birlikte 24 yıldır Ekonomist’te çalışan yazı işlerimiz müdürümüz Orhan Karaca da görevinden ayrılmaya karar verdi. Ocak 1991’den bu yana katkı sağlayanların yanı sıra halen içerik kalitesi yüksek bir Ekonomist için ter döken, Orhan, Talip, Gözde, Ayşegül, Aram, Sibel, Özlem, Burcu, Levent, Ceren, Özcan, Murat Engin, Arzu, Gökhan ve Hüseyin’e tekrar teşekkür ediyorum.

Sağlıkla kalın…