Gündem
23 Ara 2011 17:20 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:09

EKONOMİ BASINI BAŞARI ÖDÜLLERİ'NE BAŞVURULAR BAŞLADI

Bu yıl 12. gerçekleştirilecek olan MÜSİAD Ekonomi Basını Başarı Ödülleri (EBBÖ) Yarışması'na başvurular başladı.

EBBÖ’ye katılmak isteyen gazetecilerin, aday olacak haberleri en geç 10 Ocak 2012 tarihine kadar MÜSİAD İletişim Merkezi’ne bildirmeleri ve başvurularını yapmaları gerekiyor.

Yarışma, ekonomi basınında profesyonel olarak görev yapan bütün gazetecilere açık. Adaylar yarışmaya 1 Ocak 2011 ile 31 Aralık 2011 tarihleri arasında ulusal gazete ve dergilerde yayınlanmış en çok üç çalışma ile başvurabiliyorlar.

Yarışmaya gönderilecek haberler, akademisyenler, basın sektörünün deneyimli isimleri ve köşe yazarlarından oluşacak jüri tarafından değerlendirilecek. Birinci seçilecek kişi ya da kuruluşlar, MÜSİAD Yönetim Kurulu Özel Ödülleri ve Jüri Özel Ödülü almaya hak kazananlar, 2012 yılının ilk aylarında gerçekleştirilecek olan törenle ödüllerini alacak.

YARIŞMA HAKKINDA

Ekonomi Basını Başarı Ödülleri yarışması, 9 ana kategoride gerçekleştiriiyor. Bu kategoriler ekonomi basınının kaynak kapsamına giren çalışma alanlarından oluşuyor. Bu yıl haber ajanslarının haberleri de değerlendirmeye alınacak. 

KATILIM VE TESLİM

Ekonomi Basını Başarı Ödülleri'ne, bir basın kuruluşunda (Ulusal gazete, televizyon ve dergi) görev yapan basın mensupları kişisel olarak, ya da basın kuruluşları kurum olarak katılabilir. Adayların, çalışmanın yayınlandığı haberin küpürünü yada internet adresini mail yoluyla sadidinleyici@gmail.com adresine göndermeleri yeterli. 

Yarışma için, MÜSİAD Yönetim Kurulu, jüri üyeleri ve MÜSİAD personeli ve yakınları başvuruda bulunamıyor.

DEĞERLENDİRME KRİTERLERİ

Yarışmada, aday olacak çalışma ve yayınların "Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumlulukları Bildirgesi" normlarına uygun olması ön şartı aranıyor. Bu şarta uymayan eserler, yarışma için teklif edilmiş olsalar dahi, ön eleme kurulu ya da jüri tarafından yarışma dışı bırakılabilecek. Ekonomi Basını Başarı Ödülleri, yedi kritere göre belirleniyor:
 
• Yenilik / Gündemi belirleyicilik,
• Özgünlük / Farklılık,
• Objektiflik / Tarafsızlık,
• Gerçeklik / Doğruluk
• Stratejiklik / Sosyal faydalılık,
• Etik yaklaşım / Ahlaka uygunluk
• Kişisel başarı / Beceriklilik

EBBÖ 2010 KATEGORİLERİ

Yılın Ekonomi Haberi
Yılın Reel Sektör Haberi
Yılın Ekonomi Araştırma Haberi
Yılın Ekonomi Röportajı
Yılın Ekonomi Kulisi Yazısı
Yılın Ekonomi Yazarı
Yılın Ekonomi - Sektörel Yayını
Yılın Internet Sitesi – Ekonomi Bölümü
Yılın Ekonomi TV Programı