Gündem
11 Tem 2021 14:43 Son Güncelleme: 11 Tem 2021 14:45

Ekmekten sonra simide de zam geldi! İşte yeni fiyatı...

Ekmek fiyatlarına zam gelecek haberlerinin ardından Ankara'da 2 liradan satılan simidin fiyatına 50 kuruş zam geldi. Ankara Pideciler Simitçiler ve Çörekçiler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Savaş Delibaş yaptığı açıklamada yarından itibaren simidin 2,50 lira olacağı bildirildi.

İzmir'de ekmeğe gelen 30 kuruşluk zammın ardından Ankara'da da simit fiyatlarına zam geldi. 

ANKARA SİMİDİ 2,50 LİRA OLACAK
Ankara Pideciler Simitçiler ve Çörekçiler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Savaş Delibaş, başkentte 2 liradan satılan simidin fiyatının, yarından itibaren 2,50 lira olacağını bildirdi.

Delibaş, yazılı açıklamasında, girdi maliyetlerine yüzde 80-90 zam geldiğini, bu nedenle simit fiyatında artışın kaçınılmaz olduğunu aktardı.

PAZARTESİ GÜNÜ BAŞLAYACAK
Ankara'da simidin 2 liradan satıldığını anımsatan Delibaş, "Ankara'da simit fiyatında pazartesi gününden geçerli olmak üzere güncelleme yapıldı. 2 liradan satılan simidin fiyatı, son dönemde girdi maliyetlerinin aşırı yükselmesi nedeniyle 2,50 liraya yükseldi." ifadelerini kullandı.

'UN VE SUSAMA ZAM GELDİ' DENİLDİ
Geçen yıl simitlik unun çuvalının 110 lira, susamın kilogram fiyatının 12 lira olduğuna işaret eden Delibaş, bugün unun çuvalının 190-220 lira, susamın kilogramının ise 23 lira olduğunu kaydetti.

"MÜŞTERİLERİN BİZİ ANLAYIŞLA KARŞILAYACAĞINA İNANIYORUZ"
Son dönemde katı ve sıvı yağ, eleman-usta yevmiyeleri, elektrik, doğal gaz, akaryakıt ve kira bedelleri gibi girdi maliyetlerinin yükselmesinden dolayı simit fiyatını güncellemek durumunda kaldıklarını belirten Delibaş, şöyle devam etti:

"100 gram simit 2 liradan satılırken aynı gramajdaki simit 2,50 lira oldu. 50 kuruşluk bir güncelleme yapmak zorunda kaldık. Eğer gerçek bir Ankara simidi yapmak istiyorsak, lezzetinden, kalitesinden ödün vermek istenmiyorsa, bu güncelleme kaçınılmaz olmuştur. Birçok ilde simidin 2,50 lira olduğunu söyleyebiliriz. Müşterilerimizin bizi anlayışla karşılayacağına inanıyoruz."

ETİKETLER
#Ekmek #zam #Ankara #simit