Ekonomi
20 Tem 2023 18:12 Son Güncelleme: 20 Tem 2023 18:57

Ekmek üreticileri fiyatlar için kötü haberi verdi

Türkiye Ekmek Üreticileri Federasyonu Genel Başkanı Murat Kavuncu, TBMM’den geçen son Torba Yasa'nın ardından Türkiye genelinde ekmek fiyatlarının 12 lira olmasının zorunlu hale geldiğini belirterek, “Ekmek fiyatlarımızın ülkemize ve sektörümüze hayırlı olmasını temenni ederiz” dedi.

Türkiye Ekmek Üreticileri Federasyonu Genel Başkanı Murat Kavuncu bugün "Ekmek 12 TL oluyor" başlıklı yazılı bir açıklama yaptı. Son günlerde hemen hemen bütün ürünlere zam geldiğini, bu zamlar bir çok üründe olduğu gibi, halkın temel besini olan ekmeğin maliyetini de arttırdığını belirten Kavuncu şunları kaydetti:

"EKMEK ÜRETİCİLERİMİZ BÜYÜK BİR EKONOMİK KRİZDEDİR"

"Türkiye'de yaşanan ekonomik kriz, döviz kurunun sürekli artması ve bunlara bağlı olarak, tarım ve ekmekçilik sektöründe hammadde fiyatlarında yaşanan artışlardan dolayı hem ekmek üreticilerimiz hem de tarım sektörü büyük bir ekonomik krizdedir.

Şu bir gerçek ki tarım ve gıda ürünlerinde neredeyse yüzde 300 enflasyon mevcuttur. Ülkemizin izlediği mali ve ekonomik kalkınma politikaları ile enflasyon ve devalüasyon ile mücadele programı ivedilikli bir şekilde değiştirilerek, ekonomimizin düze çıkarılması için gerekli önlemlerin alınması gerekmektedir.

“EKMEĞİN MALİYETİNİN 10 LİRA BANDINA ÇIKMASI BEKLENİYOR”

Son 1,5 yıl içerisinde mazot, elektrik, doğal gaz zamları, inşaat, emlak fiyatlarının artması, taşıt fiyatları, asgari ücret artışı ve vergi zamlarından dolayı, sürekli artan ekmek maliyetlerinden dolayı, Türkiye genelinde 250 gram ekmek normalde 7-10 TL arasında olacaktı.

Ancak; son çıkan Torba Yasa ve beraberinde getirilen vergi artışları yüzünden, ekmek maliyetinin 10 TL bandına çıkması bekleniyor. Bu yüzden, ekmek fiyatının 12 TL olması planlanıyor.

“TÜRKİYE GENELİNDE EKMEK FİYATLARININ 12 TL OLMA ZARURETİ DOĞMUŞTUR”

Türkiye Ekmek Üreticileri Federasyonu olarak, bu programı yakından takip etmekteyiz. TBMM’den geçen bu Torba Yasa sonrası, Türkiye genelinde ekmek fiyatlarının 12 TL olma zarureti doğmuştur.

Ekmek fiyatlarımızın ülkemize ve sektörümüze hayırlı olmasını temenni ederiz.”