Gündem
24 Eyl 2012 23:24 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:10

EKMEĞE MUHTAÇ, BAKKALA ÇAKKALA BORCU VAR DİYEN TOROĞLU'NA BEŞİKTAŞ'TAN SERT CEVAP!

Kulüp için “ekmeğe muhtaç” ve “bakkala çakala borcu var” şeklinde yapılan yorumlara tepki gösterdi

Ekonomik sıkıntılar yaşayan Beşiktaş, kulüp için “ekmeğe muhtaç” ve “bakkala çakala borcu var” şeklinde yapılan yorumlara tepki gösterdi.
Siyah-beyazlı kulüp, iddialarla ilgili yasal girişimde bulunulacağını duyurdu.
Beşiktaş Kulübü’nün resmi internet sitesinde yönetim kurulu imzasıyla açıklama yapıldı.
Açıklamada, Beşiktaş için yapılan eleştiri ve yorumların önemli bölümünün yapıcı olduğu ve bunlardan istifade edilmeye çalışıldığı aktarılarak, ’’Bu çerçevede camiamız tarafından Beşiktaş’ı yıpratmaya yönelik olarak algılanan örneklerden biri de geçtiğimiz günlerde bir televizyon programında, bir spor adamı tarafından dillendirilmiştir’’ denildi.
Beşiktaş için, ’’iflas etmiş’’, ’’ekmeğe muhtaç’’, ’’kuru ekmekle idare etmeye çalışan’’, ’’kurda kuşa yem olmak üzere olan’’, ’’bakkala çakkala borcu olan’’ şeklinde maksadını aşan ifadelerin kullanıldığı aktarılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
’’Avrupa ve dünyanın pek çok ülkesinde, aralarında dünya futbol devlerinin de yer aldığı bir çok spor kulübünün yaşadığı gibi, mali bir sıkıntı yaşadığımız tüm spor kamuoyu tarafından iyi bilinmektedir. Kaldı ki, bu konudaki doğru bilgilendirmeler ilgili sözcülerimiz tarafından defalarca yapılmış ve hala da samimiyetle yapılmaktadır.
Unutulmamalıdır ki, Türk futbol tarihinin en köklü kulüplerinden biri olan, Avrupa’nın en büyük 50 takımı içinde yer alan, milyonlarca taraftarı ile Beşiktaş, kendisini adamış yönetimi ve güçlü camiasıyla, tüm sorunlarının üstesinden gelebilecek dünyadaki ve ülkemizdeki yegane spor kulüplerinden biridir.
Göreve geldiğinden bu yana Beşiktaş yönetiminin birinci önceliği, kulübümüzü yaşadığı mali sıkıntılardan arındırırken, bir taraftan da gelişen dünya futbolunda çağın ve geleceğin koşullarına uygun bir dünya markası inşa etmek olmuştur. Bu vizyon çerçevesinde de yeniden yapılanma çalışmaları ödün vermeden sürdürülmektedir. Bu hedefler çerçevesinde hayata geçirilen ve üretilen tüm projeler, başta camiamız olmak üzere, yakın bir zamanda Türk spor kamuoyu ile paylaşılacaktır.
Ancak bilinmesini isteriz ki, spor kamuoyunu doğru bilgilendirmek için bugüne kadar pek çok iletişim kanalını açık tutmamıza karşın, çok sayıda haksız eleştiri, Beşiktaş’a zarar veren pek çok yorum ve yalan haberle karşı karşıya geldik. Bunca haksız saldırıya rağmen Beşiktaş Kulübü olarak bugüne kadar hiçbir zaman hukuki yaptırım yollarını seçmedik. Aksine daima uzlaşmacı, iyi niyetli bir yaklaşım ve dostane ilişkiler çerçevesinde doğru bilgilendirmeleri samimiyetle yapmayı tercih ettik.
Gelinen noktada, insaf sınırını aşan ve Beşiktaş’ı yıpratmaya yönelik kötü niyetli teşebbüsler için, bundan böyle tüm hukuki haklarımızı saklı tuttuğumuzu bildirmek isteriz.’’