Magazin
04 Kas 2011 09:53 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:58

EKİM AYINDA MEDYANIN EN ÇOK KONUŞTUĞU ÜNLÜ KİM OLDU?

Medya Takip Merkezi'nin, eğlence ve sanat dünyasının en çok konuşulan isimlerini belirlemeye yönelik medya araştırmasının Ekim ayı sonuçları belli oldu.

Gazete, dergi, TV kanalı ve haber sitelerinde yayınlanan tüm haberlerin incelenmesi yoluyla hazırlanan rapora göre, Türkiye’nin en çok konuştuğu ünlüler listesinde İbrahim Tatlıses, zirvedeki yerini korudu.

Attığı her adımda magazin basının yakın takibinde olan İbrahim Tatlıses, yaptığı sürpriz evliliğin ardından hastaneden taburcu olup sosyal hayata dönmesiyle, medyanın ilgini yine üzerinde topladı. Eski eşlerinin açıklamalarıyla sıkça gündeme gelen Tatlıses, Ege kıyılarındaki otellerini satması, albüm hazırlığı gibi konularla da dikkatleri üzerine çekti. Ünlü sanatçı gazete, dergi, TV kanalı ve haber siteleri toplamında 2 bin 464 habere konu edildi.

Aynı araştırmaya göre basının en çok haber yaptığı ikinci ünlü isim, Acun Ilıcalı oldu. Prodüksiyonlarıyla adından sıkça söz ettiren başarılı yapımcı, son dönemde sosyal medyada hakkında dönen konuşmalarla da basının yakın markajına girdi. Başbakan’ın annesini kaybettiği gün programını yayından çekmesi, ancak Hakkari’den gelen şehit haberleri için aynı tavrı göstermemesi gerekçesiyle Ilıcalı, sosyal medyada alevli tartışmalara konu edildi. Suçlamalara yönelik açıklamalarıyla gündeme sıkça gelen Ilıcalı, geçtiğimiz ay boyunca 2 bin 413 haber/yazıda yer aldı.

AVŞAR AÇIKLAMALARIYLA GÜNDEME OTURDU…

“Yetenek Sizsiniz Türkiye” ve “O Ses Türkiye”de yaptığı jüri üyeliğiyle adından sıkça söz ettiren Hülya Avşar, en çok konuşulan üçüncü isim oldu. Avşar "Kürtlerden de ölen var, her şey karşılıklı" dediğini ileri süren Erol Köse için tazminat davası açmasıyla da magazin basının markajına girdi. Avşar kızı, geçtiğimiz ay boyunca 1.867 haber/yazıya konu edildi.

SEZEN AKSU, İNGİLTERE’DE BÜYÜLEDİ…

MTM’nin raporuna göre, en çok konuşulan ünlüler listesinde yer alan bir diğer isim Sezen Aksu oldu. Aksu, İngiltere’nin başkenti Londra’daki tarihi Royal Albert Hall'da verdiği konser ve sergilediği performansıyla herkesi büyülerken, konuyla ilgili medyada geniş yansıma buldu. Konserlerinde verdiği barış mesajlarıyla da gündeme gelen minik serçe, toplamda 1.319 haber/yazıda yer aldı.

GENCEBAY’IN HABERLERİNDE 6 KAT ARTIŞ YAŞANDI…

Araştırma, Orhan Gencebay’ın uzun zaman sonra yeniden en çok konuşulan ünlüler listesinde yer aldığını da ortaya koydu. Fazıl Say’ın sosyal medyadan yaptığı "Orhan Gencebay 3. sınıf müzisyendir”  ithamı, Gencebay’ın haberlerinde 6 kata yakın artış yaşanmasına neden oldu. Gencebay’ın, “bu sözleri söyleyen kişi, hastadır, komplekslidir” cevabı ise magazin dünyasının gündemine otururken; usta sanatçı, geçtiğimiz ay toplam 1.089 habere konu edildi.

İŞTE EKİM AYINDA MEDYANIN EN ÇOK KONUŞTUĞU ÜNLÜLER:

1.                  İbrahim Tatlıses (2.464haber/yazı)

2.                  Acun Ilıcalı (2.413haber/yazı)

3.                  Hülya Avşar (1.867haber/yazı)

4.                  Sezen Aksu (1.319 haber/yazı)

5.                  Kıvanç Tatlıtuğ (1.268 haber/yazı)

6.                  Orhan Gencebay (1.089haber/yazı)

7.                  Nuri Bilge Ceylan (1.040haber/yazı)

8.                  Gülben Ergen (1.021haber/yazı)

9.                  Demet Akalın (1.012haber/yazı)

10.              Ajda Pekkan (1.000haber/yazı)
 

*MTM Medya Takip Merkezi'nin, Ekim ayında 2 bine yakın gazete, dergi, TV kanalı ve haber sitesinde yaptığı medya takibi sonuçlarından derlenmiştir.