Gündem
01 Kas 2012 10:06 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:19

EKİM AYINDA EN ÇOK 10'U KONUŞTUK!

Bir medya araştırmasına göre, Alex de Souza'nın Fenerbahçe'den ayrılışı Ekim ayına damgasını vurdu..

Alex de Souza’nın Fenerbahçe’den ayrılışı Ekim ayına damgasını vururken, Aykut Kocaman ve Aziz Yıldırım ise medyada en çok ses getiren diğer isimler oldu.

Ekim ayında 70 bini aşkın haber ve yazıya konu olan Fenerbahçe, en çok konuşulan spor kulübü oldu. Haberlerinde bir önceki aya oranla yüzde 20 artış tespit edilen sarı-lacivertli kulüp, en fazla Alex de Souza’nın ayrılması ile adından söz ettirirken, Avrupa Ligi’nde sağladığı başarı ile de gündeme geldi.

EKİM’DE EN ÇOK ALEX KONUŞULDU

Ekim ayının ilk günü Fenerbahçe’den ayrılmasıyla, gündeme bomba gibi düşen Alex de Souza, açık ara ayın en çok konuşulan sporcusu oldu. Haberlerinde bir önceki aya oranla yüzde 78 artış görülen Alex, daha çok şu konularla gündeme geldi:

Medyanın karşısına son kez çıkarak açıklama yapması, Başbakan Erdoğan ile vedalaşması, Fenerbahçeli taraftarların konvoy halinde Alex’i havalimanına kadar uğurlaması ve yetenekli futbolcunun Twitter üzerinden “Yüzde 100 Brezilyalı doğduk, yüzde 50 Türk, yüzde 50 Brezilyalı öleceğiz” şeklindeki paylaşımda bulunması. Fenerbahçe’nin efsaneleri arasına giren Alex, toplamda 22 bin 136 haber ve yazı ile gündeme geldi.

Ay boyunca medyada öne çıkan diğer sporcu Burak Yılmaz olurken, Arda Turan ise Paris Hilton ile çektiği reklam filmi ile en çok konuşulan üçüncü futbolcu oldu.

AYKUT HOCA MEDYADA HEM İYİ HEM KÖTÜ KONUŞULDU

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, ayın medyada en çok ses getiren teknik direktör oldu. Alex De Souza ile yaşadığı gerginlikle de medyada yer alan Kocaman, Alex’in gidişinde büyük payı olduğu gerekçesiyle taraftarların tepkisini topladı. Alex krizinin ardından, UEFA Ligi’nde takımın başarılı performans göstermesiyle de haberlere konu olan Aykut Kocaman, toplamda 12 bin 397 haber ve yazı ile gündeme geldi.
Medya Takip Merkezi’nin spor dünyasına yönelik hazırladığı araştırmaya göre, Fatih Terim ayın medyada en fazla ilgi gören ikinci teknik direktör oldu. Abdullah Avcı ise, medyanın en fazla yer verdiği üçüncü teknik direktör oldu.

EN ÇOK KONUŞULAN KULÜP YÖNETİCİSİ AZİZ YILDIRIM

Ekim ayının en çok konuşulan kulüp yöneticisi, Alex de Souza’nın Fenerbahçe’den ayrılışı olayıyla da haberlere konu edilen Aziz Yıldırım oldu. Yıldırım’ın, basına yapılan açıklamada, yönetim ve Alex arasındaki diyaloglarla ilgili olarak tercüman Samet Güzel’i şahit göstermesi medyada geniş yer buldu. Aziz Yıldırım ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday olması için CHP’nin kendisine teklif götürmesi ile de ay içerisinde basının dikkatini çekti.

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, ayın medyada en fazla ilgi gören ikinci kulüp yöneticisi oldu. Araştırmada öne çıkan bir diğer kulüp yöneticisi ise 2 bin 625 haber ve yazı ile Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal oldu.