Gündem
10 Mayıs 2022 11:13 Son Güncelleme: 10 Mayıs 2022 13:02

Ehliyet ve pasaportta yeni dönem! Bakan duyurdu…

Ehliyet ve pasaportta bir dönem sona eriyor. Yerli ve milli pasaport ile ilgili detaylar belli oldu. Bakan Soylu ayrıntıları paylaştı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yeni pasaport ile ilgili açıklamalarda bulundu. Soylu, "Yeni yerli E-pasaport tasarım çalışmalarını ve pilot üretimini başarı ile tamamladık. Ağustos ayında kendi E-pasaportumuzu kendimiz üretmeye başlıyoruz." diye konuştu.

ERDOĞAN DUYURMUŞTU

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün gerçekleştiren kabine toplantısının ardından yerli ve milli pasaport müjdesi vermiş ve şöyle konuşmuştu: "Çip krizi sebebiyle küresel tedarik imkanları zorlaşan pasaport üretimini ülkemizde gerçekleştirecek altyapıyı kurduk. Dünyanın en güvenli pasaportlarından biri olan yeni pasaportumuzun sayfaları, Topkapı Sarayı ile başlayıp, birinci Meclis Binası ile sona eriyor ve tam ortasında da Ayasofya Camisi bulunuyor."

YENİ PASAPORTLAR AĞUSTOSTA VERİLECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni pasaportlar için tarih de verdi: "Ağustos ayı itibarıyla vatandaşlarımıza verilmeye başlanacak yeni pasaportumuzun da ülkemize, milletimize hayırlı olmasını diliyorum.”

Bakan Soylu ise konuya ilişkin bugün yaptığı açıklamada, "Yeni yerli E-pasaport tasarım çalışmalarını ve pilot üretimini başarı ile tamamladık. Ağustos ayında kendi E-pasaportumuzu kendimiz üretmeye başlıyoruz. 5 yıl olan yeşil pasaport geçerlilik süresi, yeni nesil yerli e-pasaportla 10 yıla çıkıyor" diye konuştu.