Gündem
02 Kas 2018 17:06 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 02:57

‘Eğitimin Hünerli Elleri’ öğrenciler için buluştu!

21’inci Yüzyıl Eğitim ve Kültür Vakfı’nın (YEKÜV), bu yıl dördüncü kez düzenlediği ‘Eğitimin Hünerli Elleri’ ulusal fotoğraf yarışmasının ödülleri, sahiplerini buldu.

Kurulduğu günden bu yana 26 yıldır eğitime destek veren ve şimdiye kadar 25 bin öğrenciye eğitim bursu veren 21.Yüzyıl Eğitim ve Kültür Vakfı  “YEKÜV” önceki gece “Eğitimin Hünerli Elleri” temasıyla 4.kez düzenlediği ulusal fotoğraf yarışmasının ödül törenini İş Sanat’ta yaptı.

Gecenin sunuculuğunu vakfın burslu öğrencileri yaparken kalabalık bir davetli grubunun katıldığı gecede jüri tarafından seçilen altı fotoğrafın sahiplerine ödülleri verildi.

Vakıf mütevelli üyesi ve fotoğraf sanatçısı İbrahim Zaman, fotoğraf sanatçısı Ersin Alok, Prof. Dr. Güler Ertan, fotoğraf sanatçısı  Halim Kulaksız, fotoğraf sanatçısı İbrahim Göksungur, fotoğraf sanatçısı İzzet Keribar  ve Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyesi Nadir Ede’nin jüri üyesi olduğu,  ülkemizin önemli fotoğraf ustaları iki bin kırk yedi fotoğraf içinden seçim yaptılar.



Kırk dört fotoğrafı sergilenmeye layık bulan jüri üç fotoğrafı ödüle layık bulurken,  üç fotoğrafa ise mansiyon ödülü verdi. Birincilik ödülünü Berna İkiz, ikinciliği Osman Berker Gümüş,  üçüncülüğü ise Hakan Yaralı’nın fotoğrafı aldı. Mansiyon ödülüne ise Musa Talaşlı, Ayşe Ayna ve Kayhan Güç’ü layık buldu.



Sergilenmeye ve ödüle layık bulunan fotoğraflar İş Sanat’ta geceye katılan davetliler için sergilerinken ödülleri  YEKÜV başkanı Işın Özdemir, başkan yardımcısı Tülay Erkan, Onursal Başkan Gülbin Sözen ile vakıf mütevelli üyesi fotoğraf sanatçısı İbrahim Zaman verdiler.



Vakıf Başkanı Işın Özdemir gecenin açılışında yaptığı konuşmada “Kurulduğumuz günden bu yana gönüllülük esasına dayalı olarak bağışçılarımız ile birlikte çalışıyoruz. 26 yıl boyunca 25 bin den fazla desteğe ihtiyaç duyan Anadolu’nun başarılı ve desteğe ihtiyaç duyan çocuklarına eğitim desteği verdik. Başarılı pek çok organizasyona imza attık. Bütün bunlar hep hedefimiz olan; Bir Çocuk Daha okusun diye! “ dedi.



Kısaca YEKÜV hakkında…
21.Yüzyıl Eğitim ve Kültür Vakfı (YEKÜV), ülkemizde yaşanan sorunların temelinde eğitim olduğunu görerek bu sorunların çözümüne katkı sağlamak amacıyla 1992 yılında 10 Cerrahpaşa Tıp Fakültesi öğrencisine karşılıksız burs vermek amacıyla kurulmuştur.

Özellikle okumak için kırsaldan İstanbul’a gelen, başarılı ancak maddi olanakları kısıtlı üniversite gençlerine eğitimde fırsat eşitliği sunmak ve en iyi düzeyde yetişmelerine katkı sağlamak amacıyla çalışan YEKÜV ailesi, her yıl bünyesine kattığı yeni burslu öğrencileri ile  büyüyen bir vakıftır. Kurulduğu günden bu güne kadar, 25 yılda 25 bin öğrenciye burs desteği sağlayan Yeküv’de çalışmalar gönüllülük esasına dayanıyor.



İmkansıza  el uzatıyoruz…
YEKÜV başkanı Işın Özdemir  “Karşılıksız burslarımız ile üniversite öğrencilerine, maddi yetersizlik içinde olanlara, anne baba kaybı olan veya okuyan çok kardeşi olup, imkansızlık  yüzünden  en önemli devlet üniversitelerini kazanıp okuyamayacak olanlara bir el veriyoruz” dedi.