Medya
29 Mayıs 2012 11:03 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:42

EĞER BENİ ALMAYA GELİRLERSE HİÇ DÜŞÜNMEM KAFAMA SIKARIM!

Fatih Altaylı o paşanın aile dostunun kendisine anlattıklarını bugünkü köşesinde aktardı.

28 Şubat operasyonları kapsamında son dalga dönemin kuvvet komutanlarına geldi. Son dalgayı kaleme alan Fatih Altaylı dönemin Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı’nın ’Eğer bir sabah evimizi polis basarsa beylik tabancamla kafama sıkarım’ dediğini iddia etti.

İşte Altaylı’nın ’Karadayı da ’Kafama sıkarım’ demiş’ başlıklı o yazısı

GALİBA 5. dalga geldi. O kadar çok soruşturma, o kadar çok dava ve her davada o kadar çok dalga var ki, artık sayısını şaşırdım. Aslmda epey zaman önce bıraktım bu davalarla bire bir ilgilenmeyi. Çünkü kafam almaz oldu. Bir gün yazı işlerinde sadece Ergenekon’daki Levent isimli tutukluları sayarken kafam sapıtmca "Bu iş beni aşar" dedim. O yüzden "Galiba 5. dalga" diyorum. Belli ki deniz fırtınalı, biz dalgaları sayamaz olduk. 28 Şubat soruşturmasında 5. dalga zannettiğim dalga, dönemin "komuta kademesi"ne yöneldi dün.

NEZAKETLE İFADEYE DAVET EDİLDİLER
Dönemin 5 komutanından 3’ü, bu kez nezaketle "ifadeye davet edildiler". İkisiyle hiç tanışıklığım yok gidenlerden. Teoman Koman’a ise bir dönem hayli yazı yazmıştım. Koman Paşa emekli olmuş, Cavit Çağlar’ın İnterbank’ında yönetim kurulu üyesi yapılmış. Ben de ha babam yazıyorum, "Ne işi var emekli paşa, eski MİT Müsteşarı’nın banka yönetim kurulunda. Yakışıyor mu?" diye. Teoman Koman ses vermiyor. Sonra bir gün NTV’den aradılar. "Teoman Koman, gazetecilerin sorularına yanıt vermek istiyor. Katılır mısınız?" diye. O zamanlar NTV’nin sahibi Cavit Çağlar, yani Teoman Koman’m bankadan patronu. Yani Koman bizi kendi sahasında kabul edecek, biz deplasmandayız. Kabul ettim, gittik. Haliyle tartışma çıktı aramızda. Ben Koman’a yükleniyorum, "Ya bu bankaya bir şey olursa ne yapacaksınız? Bankacılıkla ilgili hangi birikiminizle buradasınız" gibisinden.

TUNCAY ÖZKAN KOMAN’DAN YANA TAVIR ALDI
Sonra araya Tuncay Özkan girdi. Teoman Koman’dan yana tavır aldı. Bir anlamda Koman’ı benden kurtardı. Sonra o banka gerçekten battı. Bütün yönetim kurulu yargılandı. Teoman Koman’a bir şey olmadı. Geçmiş zaman işte. Yine de bölük pörçük hatırlıyor insan. İşte o günlerin güçlü 5’inden 3’ü savcıya ifade veriyor. Biri, en çok adı geçeni çoktan rahmetli oldu, Güven Erkaya. Birkaç kez gördüğüm ve bende çok düzgün bir adam izlenimi uyandıran dönemin Genelkurmay Başkam İsmail Hakkı Karadayı’ya şimdilik bir şey yok.

EĞER BİR SABAH EVİNE BASKIN YAPARLARSA..
Konuştuğum bir aile dostu ise çok tedirgin edici bir şey söyledi. "Karadayı Paşa’yı ifadeye çağırırlarsa inşallah düzgün bir şekilde çağırırlar. Eğer bir sabah evine baskın yaparlarsa paşanın yapacaklarından çok korkuyorum." "Hayırdır, ne yapacak?" diye sordum. "Ailesine Ergenekon soruşturması döneminde söyledi. ’Eğer bir sabah eve gelip beni götürmeye kalkarlarsa, hiç düşünmem, beylik tabancamla kafama sıkarım’ dedi. İnşallah böyle bir şey olmaz" diye yanıtladı.




1120 LİRA TAKSİTLE DAİRE!

2B PASTASINA GÖZ DİKTİLER

DÖNÜŞÜME MADDİ DESTEK VERİLECEK

ÖZEL UÇAĞIYLA GİTTİ,YARIMSAATTE ALDI GELDİ

TAPUDAİRESİNE GİTMEDEN ÖDEMENİZİN YAPILDIĞINDAN EMİN OLUN!

SEDA SAYANDAN SOSYALSORUMLULUK PROJESİ !

KENTSEL DÖNÜŞÜM’DE GERİDÖNÜŞÜM FIRSATI!

GEBZE-İZMİR OTOYOLUNA FİNANSMAN BULUNDU

İSTANBUL FİNANSMERKEZİ 150 BİN KİŞİLİK İŞ YARATIR

MARMARA EVLERİ 3′ÜN MAĞAZALARISATIŞTA

GRAND KANYONEVLERİ’NİN REKLAM YÜZÜ ERTUĞRUL SAĞLAM

BEYKENT PINAR EVLERİ’NDE 99 BİNTL’YE!

SÜRDÜRÜLEBİLİR BİRGELECEK İÇİN: GÖLMAHAL VİLLALARI

İSTANBUL’A 55 MİLYAR LİRALIK YATIRIM GELİYOR

DÖNÜŞÜM’DE60 GÜN 5 AYA UZAYABİLİR