Gündem
14 Eyl 2013 16:42 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:39

EGEMEN BAĞIŞ'IN GEZİ GAFI BALÇİÇEK İLTER'İ ŞOKE ETTİ!

AB Bakanı Bağış Gezi eylemlerinde yaşanan ölümler için "devede kulak" diyerek ilginç bir gafa imza attı.

Habertürk ekranlarında Balçiçek İlter'le Söz Sende'ye konuk olan AB Bakanı ve Baş Müzakareci Egemen Bağış Gezi eylemlerinde yaşanan ölümler için "devede kulak" diyerek ilginç bir gafa imza attı.

SURİYE'YLE KIYASLANIRSA GEZİ'DE ÖLENLER DEVEDE KULAK!

Balçiçek İlter'in sorularını yanıtlayan Egemen Bağış "Suriye'de 2 yılda 100 bin kişi öldü. Gıkı çıkmayan uluslararası medya, Taksim'deki basit bir gösteri için 8 saat aralıksız yayın yaptı. Sanki dünyaya bir iç savaş yaşıyormuşuz gibi gösterdi." dedi.

Balçiçek İlter "Basit demeyelim isterseniz. İnsanlar hayatlarını kaybettiler" diye yanıt verince Bağış "Suriye'de 100 bin kişinin hayatını kaybetttiği olaylarla kıyaslarsanız devede kulak..." dedi.

POLİSİMİZ SABRETMİŞ GÖĞSÜNÜ SİPER ETMİŞTİR

Egemen Bağış'ın açıklamalarına şaşıran Balçiçek İlter "Ama insanlar öldü..." diyerek tepki gösterdi. Egemen Bağış bu sözlerden sonra açıklamalarına devam etti. ve "Ölen insanlara Allah'tan rahmet diliyorum. Bu ülkede kimsenin genç yaşta hayatını kaybetmesini istemeyiz. Ama şu da bir gerçek; burada yaşanan olaylar Paris'te, Lonra'da, Newyork'ta yaşansaydı oradaki polise de molotof kokteyli atılsaydı çok daha yüksek sayıda hayat kaybı olurdu. Bizim polisimiz sabretmiştir, göğsünü siper etmiştir ve en az kayıpla bu olayın bitmesi için çalışmıştır..." dedi.

TAKSİM'E ÇIKAN HERKES TERÖRİST MİDİR?

Egemen Bağış Balçiçek İlter'in "Taksim'e çıkan herkes teröristtir." demiştiniz sorusuna ise "Hayır, bakın. Hemen açıklayayaım. Bu telefon bağlantılı bir yayında söylediğim bir cümlenin çarpıtılmış halidir. Başbakan bir dizi toplantı ve istişareden sonra çıktı dedi ki; 'Biz topçu kışlası inşaatını durduruyoruz. Yargı kararını bekleyeceğiz. Ona göre plebisit yapacağız. Şimdi bu söylendikte sonra, o noktadan sonra gösteriye devam etmenin bir anlamı yok. O güne kadar da Taksim meydanında adını vermek istemediğim terör örgütlerinin flamaları asılıydı. Ben de dedim ki; o noktadan sonra çevreci gençlerin taleplerinin karşılanacağını Başbakan bizzat söyledi. Hala oraya gidenler oradaki terör örgütü mensuplarıyla karıştırılabilirler. Bu bir uyarıydı. Ben terörist demedim. Hiçbir bakan kendi vatandaşına terörist demez. Teröristlerle karıştırılabileceklerinin uyarısını yaptım." diyerek yanıt verdi.