Gündem
03 Oca 2023 09:13 Son Güncelleme: 03 Oca 2023 09:22

Ege'de Yunan zulmü... İHA ile saniye saniye kaydedildi

MSB, bugün sosyal medya hesabında, kaçak göçmenleri taşıyan bir botun, Ege Denizi’nde Yunanistan’a ait bir sahil güvenlik botu tarafından Türk kara sularına itildiğini gösteren ve insansız hava aracı (İHA) ile kaydedilen bir görüntü yayınladı...

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), kaçak göçmenleri taşıyan bir botun Ege Denizi’nde Yunanistan’a ait sahil güvenlik botu tarafından Türk kara sularına itildiğini gösteren bir görüntü yayınladı ve “Ege Denizi'nin Çeşme güneybatısında, 29 Aralık 2022 tarihinde, Yunanistan’a ait sahil güvenlik botu tarafından düzensiz göçmenlerin Türk sahiline 3,62 mil mesafede kara sularına itildiği, Deniz Kuvvetleri’mize ait İHA ile tespit edildi” açıklamasını yaptı.

MSB, bugün sosyal medya hesabında, kaçak göçmenleri taşıyan bir botun, Ege Denizi’nde Yunanistan’a ait bir sahil güvenlik botu tarafından Türk kara sularına itildiğini gösteren ve insansız hava aracı (İHA) ile kaydedilen bir görüntü yayınladı. MSB’nin paylaşımında şunlar kaydedildi:

“Ege Denizi'nin Çeşme güneybatısında, 29 Aralık 2022 tarihinde, Yunanistan’a ait sahil güvenlik botu tarafından düzensiz göçmenlerin Türk sahiline 3,62 mil mesafede kara sularına itildiği, Deniz Kuvvetleri’mize ait İHA ile tespit edildi. Durum ivedilikle Sahil Güvenlik Komutanlığı’na bildirilerek düzensiz göçmenlerin kurtarılması sağlandı.”