Televizyon
02 Ara 2014 15:23 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:57

Ege Aydan'dan bomba açıklamalar! Menderes ile halamın aşkını anlatmadım!

Cine5 ekranlarının beğeniyle takip edilen programı "İpek Tuzcuoğlu İle Yüzleşme"ye usta oyuncu Ege Aydan konuk oldu

ATV'de oynayan ve Adnan Menderes ile Ayhan Aydan'ın yasak aşkını anlatan  Ben Onu Çok Sevmiştim isimli dizide de rol alan Ege Aydan, halasının Menderes ile aşkına dair çok şey bildiğini ama bildiklerini dizi değişmesi diye anlatmadığını açıkladı. Aydan: "Benim bildiklerimle bazen tutmuyordu. Birebir yaşadıklarımı aktaramazdım. Bendeki hikayeleri anlatsam dizinin akışını bile değiştirebilirdi. Ne hikayeler ve fotoğraflar var ama vermedim" dedi.

HAYATIMIN YÜZDE ELLİSİ İLE YÜZLEŞTİM

İpek Tuzcuoğlu'nun "Sever misin yüz yüze olmayı, yüzleşmeyi" sorusunu cevaplandıran Ege Aydan "Ne ile yüzleşeceğime bağlı. Seviyorum iletişim kurmayı her şeyi anlatıyorum. Yaşarken mesela bir pasta dilimi gibi belirli dönemlerde yüzleşiyorsun, bir kısmı ile yüzleşmemiş oluyorsun, hayatımın yüzde ellisi ile yüzleştim desem yalan olmaz." dedi.

SU İÇMEDİĞİM İÇİN DİZANTERİDEN KURTULDUM

Bir dönem asitli içecek bağımlılığı yaşadığını sonra bu bağımlılıktan kurtulduğunu anlatan Ege Aydan bu sayede sette hastalanmayan tek kişi olmuş. "Boğazımda iki kere nodül ameliyatı oldum. İçki içmiyordum, asitli içecek içtim uzun süre. Yönetmenlik yaptığım dönemde su yerine bunu içiyordum. Diyarbakır'da film çekimindeyiz. Yetkin Dikinciler'de ekipte. Bütün ekip sulardan zehirlendi, dizanteri oldu. Herkes hasta bir tek ben canavar gibiyim "Ben yönetmenim bana bir şey olmaz" diyorum. Herkes hastayken ben niye olmuyorum dedim. Orada anladım ki ben hiç su içmemişim hep asitli içecek içmişim." diyerek anlattı.

SANATIN HER DALINI SEVİYORUM

Sanatın her dalını sevdiğini anlatan Ege Aydan, suluboya resim konusunda uluslararası sanat camiasında bilinen bir sanatçı.

Suluboya resmin yanı sıra fotoğraf çekmeyi, motosiklet kullanmayı seven Ege Aydan aynı zamanda bir koleksiyoncu. Model motorsiklet biriktiren Ege Aydan'ın koleksiyonu 2.000 taneye kadar dayanmış, aynı zamanda Star Wars tutkunu olan Aydan filmin karakterlerinin kullandığı maket eşyaları da biriktiriyor. Müziği de çok seven Ege Aydan piyano ve diğer müzik aletlerini çalarken de hiç zorlanmıyormuş.

ANNEM KAYNANALARIN TİJEN'İ OLARAK ÇOK SEVİLDİ

Sanatla dolu bir ailede büyüdüğünü anlatan Ege Aydan'ın hayatında annesinin yeri ayrı. Kaynanalar dizisinin Tijen'i olarak yıllarca izleyicilerin karşısında olan annesini anlatan Aydan "Annem müthiş, opera sanatçısıdır, babam, halam, dayım da öyle. Bu ülkeye fazla geliyor bazen özellikle son zamanlarda. Eskiden böyle değildi emeğimizin karşılığını gördük. Hepsi Cumhuriyet'in yetiştirdiği en iyi sanatçılar, ülkemizi temsil etmişler, annem İzmir'de Opera'yı kurmuş, övmek bana düşmez. Bir diziyle ünleniyor. Sahne sanatlarını izlemek için sen kalkar gidersin. Televizyon öyle değil her kategori her sınıfa damardan girer, annem de sevilen bir karakterdi." diyerek anlattı.

SANATIN NESİLDEN NESİLE GEÇMESİ ÖNEMLİ

Türk Sinemasının unutulmaz filmleri arasına giren İstanbul Kanatlarımın Altında'da oynadığı Hazerfan Ahmet Çelebi karakterinin kendisi için çok önemli olduğunu söyleyen Ege Aydan gençlerin geçmişi araştırmamasından şikayetçi "Hazarfen Ahmet Çelebi'yi oynadım. Geçen gün setteyim genç dizi oyuncuları bu filmi konuşuyorlardı, ama beni bilmiyorlar. Sonra düşündüm 20 sene olmuş o çocuk o zaman kaç yaşında, bilgi ve kültürün nesilden nesile çok önemli. Çok önemli bir filmdi, Mustafa Altıoklar'ın büyük emeği vardı." dedi.

BEHZAT Ç.'DE ERDAL İLE ÇOK İYİ ABİ-KARDEŞ OLDUK

Behzat Ç. dizisiyle ilgili de konuşan Ege Aydan "Behzat Ç. çok önemliydi. O zamana kadar bana belirli roller gelmişti. Seyirci bir süre sonra benden bıkar hale gelmişti. Seyirci beni gördüğü zaman konuyu anlıyordu. Bu tarz rolleri sonra kabul etmedim. Sonra Behzat Ç önüme geldi orada bambaşka bir rolde olacaktım. Erdal'ı da çok seviyordum, çok iyi abi kardeş olduk. Diyarbakır'da hastalananların arasında Erdal'da vardı." sözleriyle paylaştı.

MENDERES İLE HALAMIN AŞK HİKAYESİNİ ÇOK DİNLEDİM

Eski Başbakan'lardan Adnan Menderes'le yaşadığı aşk, yıllarca konuşulan halası Ayhan Aydan ile ilgili de konuşan Ege Aydan "Halamla ilgili çok iş yapıldı, ona sorulmadan, onun izni olmadan, gizli kameralarla. Ama halam görünmek istemiyordu, bu konuyu kapatmıştı, bizde ona saygı gösterdik. Bizim için de yasaktı bunları konuşmak, çok önemli bir dönem ve aşk hikayesiydi. Doğal olarak ballandırılacaktı. Sonra o kadar çok baskı oldu ki bir çok dizi yapıldı. Ben de son işte oynadım, kötü bir şey yoktu, her şey objektif bir biçimde anlatılmıştı. Dizide ben de olmak istedim, Nihat Erim'i canlandırdım. Hem iyi hem de kötü oldu. Benim bildiklerimle bazen tutmuyordu. Birebir yaşadıklarımı aktaramazdım. Bendeki hikayeleri anlatsam dizinin akışını bile değiştirebilirdi. Ne hikayeler ve fotoğraflar var ama vermedim. Mehmet Aslantuğ Menderes'i çok iyi oynamıştı.Güzel bir diziydi." diyerek anlattı.