Magazin
14 Nis 2012 17:49 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:32

EFSANE MÜZİSYEN KOMADA!

Bee Gees grubunun üyelerinden Robin Gibb'in durumu kritik.

Gibb'in bir aile dostu, 62 yaşındaki müzisyenin durumunun ağır olduğunu söyledi. Karaciğer kanseri tedavisi gören Ribb, geçen ay bağırsaklarından ameliyat olmuştu.

1958 yılında Avustralya'nın Redcliffe kentinde Barry, Robin ve Maurice Gibb kardeşler tarafından kurulan Bee Gees, yedi kez Grammy ödülü kazanmış ve dünya çapında 225 milyon albüm satarak müzik dünyasının en başarılı gruplarından biri olmuştu. 2003 yılında Maurice'in yaşamını yitirmesinin ardından Barry ve Robin Gibb, grubu dağıtmaya karar vermiş, ancak 2009 yılında tekrar sahneye çıkma kararı almıştı.

Müzik tarihinin gelmiş geçmiş en başarılı gruplarından biri olan Bee Gees, 1960'lı yıllarda soft rock, 1970'lerde disko müzikte büyük sükse yapmıştı.

İngiltere'de doğup Avustralya'da büyüyen Barry, Robin ve Maurice Gibb isimli üç kardeşten kuruluydu. ABD'deki çalışmalarıyla ün kazanan grubun adı "Brothers Gibb" (Gibb Kardeşler) deki B ve G harflerinin ingilizce okunuşundan esinlenerek oluşturulmuştu. Bee Gees yedi kez Grammy Ödülü kazandı. Albüm ve single satışlarıyla 225 milyonu geçen grup en çok satanlar listelerine de girmişti.

Grup Staying Alive, Too Much Heaven, Massachusetts, More Than a Woman gibi unutulmaz şarkılara imza atmıştı