Magazin
14 Ağu 2014 16:47 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:34

Efsane isim Seba'nın cenaze töreni için geliyor!

Yarın son yolculuğuna uğurlanacak Süleyman Seba'nın cenazesine kimler gelecek?

Beşiktaş'ın efsane Teknik Direktörü Gordan Milne, Süleyman Seba’nın cenazesine katılmak için havalimanında bekliyor. Saat 16.00'daki uçağa yer bulabilmek için yönetici Erhan Solu ile görüştü ve başardı. Saat 23b.00'de İstanbul'a gelecek olan Milne yarın cenaze törenine antrenör Bahattin Baydar, Celal Soydan, Metin Keçeli, kaleci antrenörü Necmi Mutlu ile katılacak.

Bir süre önce Akaretlerdeki parkta Süleyman Seba heykelini açan eski CHP lideri ve milletvekili Deniz Baykal cenazeye kalabalık grupla geleceğini bildirdi. Beşiktaş CHP Belediye Başkan adayı Hakan Atalay ile görüyen Baykal'ın cenazeye Hikmet Çetin, Ünal Erkan ve Latif Ayaz ile geleceği belirtildi.

Hürriyet'in haberine göre; Beşiktaş'ın efsane başkanı Süleyman Seba'nın cenaze törenine başkentten CHP eski lideri Deniz Baykal, Hikmet Çetin, Ünal Erkan, Mehmet Ağar, Mahmut Yeşil İstanbul'a geliyorlar.

CUMHURBAŞKANI BEKLENİYOR
Efsane başkan Süleyman Seba'yı bir ay önce kongre üyesi Hasan Gürsoy ile ziyaret eden Cumhurbaşkanı R.Tayyip Erdoğan'ın da başkentte işlerini bitirip cenaze törenine katılmak için hazırlık yapıldığı belirtildi. Cumhurbaşkanı R.Tayyip Erdoğan, hasta yatağındaki Süleyman Seba'ya "Başkanım beni tanıdınızmı" demesi üzerine Seba "Tanımazmıyım Başbakan" diyerek tebessüm etmişti. Meclis Başkanı Bülent Arınç ve bazı bakanlarında milletvekilleri ile cenaze törenine katılacağı açıklandı.

YÖNETİCİLER TOPLU GELİYOR
Süleyman seba döneminde yöneticilik yapan Cemil Kazancı, Ferhat Özgen, Sefa Dinçer, İhsan Kalkavan, Turguy Ciner, Zafer Yıldırım, Ahmet Hamoğlu, İbrahim Polat, Bahattin Beyoğlu ile çok sayıda kongre üyesi cenaze töreninde yerini alacak.

Milne'nin Beşiktaş kariyeri;

1987'de Milne, ilk kez yurt dışına çıktı ve Beşiktaş'ın teklifini kabul etti. İlk sezon Galatasaray'ın ardında ikinci oldular. Kupada da başarısız olan Beşiktaş'ın tek tesellisi Başbakanlık Kupası oldu. 1988-89 sezonunda yine lig ikincisi oldular ancak bu sefer hem Türkiye Kupası'nı hem de Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı kazandılar. Ligde şampiyonluğun gelmemesi nedeniyle Milne üstünde baskı oluşsa da başkan Süleyman Seba devam kararı aldı. 1989'dan itibaren ise Beşiktaş fırtına gibi esmeye başladı. Üç sezon üst üste lig şampiyonluğu kazanıldı. 1990-91 sezonundaki şampiyonluk hiç yenilgi alınmadan kazanılmıştı. Böylece Beşiktaş, Türkiye tarihinde namağlup tek şampiyon unvanını kazandı. Bu üç yılda bir Türkiye Kupası bir de Cumhurbaşkanlığı Kupası geldi. Buna rağmen Beşiktaş, Avrupa'da başarı gösteremedi ve ilk turlarda elendi. 1992-93 sezonunda Beşiktaş, şampiyonluğu averaj farkıyla kaybetti ve 4 sezon üst üste şampiyon olma rekorunu kıramadı. 1993-94 sezonuna kötü başlayan Beşiktaş, Milne'in getirdiği yabancılar Osvaldo Nartallo ve Francesco Manassero transferlerinde yaşanan mali problemlerden dolayı Milne'i suçladı ve sezonun ilk yarısı sonunda Milne ve Beşiktaş yollarını ayırdı. Türkiye'de uyguladığı antrenman programları ve taktikler ile Türk futbolunun gelişmesinde önemli bir role sahip Milne, Beşiktaş'taki yabancı haklarını Britanya'dan kullanmış ve Alan Walsh, Ian Wilson gibi tecrübeli isimlerinden yanında, daha sonra İngiliz futbolunda bir efsaneye dönüşecek Les Ferdinand'ı da Türkiye'ye getirmiştir.