Dünya
07 Ara 2023 19:23 Son Güncelleme: 07 Ara 2023 19:24

Efsane dizinin yıldızı yaşamını yitirdi

Yazar, şair ve efsane dizi Peaky Blinders oyuncusu Benjamin Zephaniah 65 yaşında yaşamını yitirdi.

8 hafta önce beynindeki tümör teşhis edilen yazar, şair ve efsane dizi Peaky Blinders'ın oyuncusu Benjamin Zephaniah, 65 yaşında öldü.

Açıklama eşi tarafından Instagram'da yapıldı.

Açıklamada "Baştan sona kadar onun yanında oldum ve son nefesini verirken de yanındaydım. Sizi çok edeceğini biliyorum ama Benjamin'i erken saatlerde kaybettik" denildi.

Birmingham'daki Handsworth'te doğup büyüyen Zephaniah, 22 yaşında Londra'ya taşınmış ve ilk kitabı Pen Rhythim'i yayınlamıştı.

Çalışmaları büyük ölçüde kökenlerinin olduğu Jamaika'dan etkilendi. Kalemi kuvvetlenirken Dub Poetry'yle İngiltere'de büyük bir itibar kazandı.

Çocuklar için yazdığı şiirlerin yanı sıra 5 de roman yayınladı. Gençlere yönelik "Talking Turkeys" kitabı büyük bir başarı elde etti.

Zephaniah yazarlığının yanı sıra aktördü. 2013 ile 2022 yılları arasında BBC'de yayınlanan drama dizisi Peaky Blinders'ta rol aldı.

Eşi onun için "Benjamin gerçek bir öncü ve yenilikçiydi, dünyaya çok şey verdi. Şiir, edebiyat, müzik, televizyon ve radyoyu içeren muhteşem kariyeri sayesinde bize neşeli ve fantastik bir miraz bıraktı" yorumunda bulundu.

Zephaniah'ın kurulmasına yardım ettiği Black Writers Loncası da bir açıklama yayınlayarak "Yazarlardan oluşan ailemiz, çok değer verdiğimiz bir dostu ve İngiliz edebiyatının devini kaybetmenin yasını tutuyor. Benjamin dürüst bir adamdı ve değerlerinizi nasıl yaşayacağınızın bir örneğiydi" dedi.