Gündem
12 Mar 2014 07:41 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:59

Efkan Ala'nın ses kaydı internete düştü! 'Kapıyı kırın Baransu'yu alın'

İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'yu arayarak, Mehmet Baransu'nun tutuklanmasını istediği iddia etmesi sosyal medyayı karıştırdı.

İddialara göre Ala, bazı gizli belgeleri yayınlandığını iddia ederek, Baransu'nun gözaltına alınmasını istiyor. İşte ortalığı karıştıran o ses kaydı;

İnternette yayınlanan iki ses kaydı, twitter'da ortalığı karıştırdı. Dönemin Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala'ya ait olduğu iddia edilen ses kaydında, Taraf gazetesi yazarı Mehmet Baransu da var. Ala, Baransu'nun kendisine ait internet sitesinden bazı MGK kararlarını yayınlaması üzerine İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'yu arıyor ve müdahale etmesini istiyor.

"GÖZALTINA ALIN, GEREKİRSE SUÇ ÜSTÜ YAPIN"

İddialara göre ses kaydında oldukça sinirli olduğu görülen Efkan Ala, Resmi Konut'ta olduğunu söyleyerek, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'ya talimat veriyor. Mutlu'dan başsavcı ile görüşmesini isteyen Ala, Baransu'nun bu belgeleri yayınlayarak suç işlediğini ve gerekirse suç üstü yapılarak gözaltına alınması gerektiğini söylüyor.

"GEREKİRSE KAPIYI KIRIN, GİRİN"

Ala'nın telefonda söyledikleri bununla da sınırlı değil. Üst üste yapılan telefon görüşmelerinde Ala, Vali Mutlu'ya özel bir ekip kurulmasını, gerekirse Baransu'nun evinin, ofisinin kapısının kırılarak içeri girilmesini ve bu belgeleri yayınlamasının engellenmesi gerektiği talimatını veriyor.

BARANSU'DAN İLK AÇIKLAMA

Kayıtların yayınlanmasının ardından twitter hesabı üzerinden açıklama yapan Mehmet Baransu, telefon görüşmesinin yapıldığı iddia edilen gün, sitesinin de kapatıldığını, mahkemeyi kazanmasına rağmen açılmadığını söyledi. Efkan Ala'yı sert bir dille eleştiren Baransu, o gece bazı kişilerin kendisine, "tutuklanacaksın yurtdışına kaç mesajları gönderdiğini" de açıkladı.