Gündem
17 Oca 2014 20:21 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:53

Efkan Ala'dan muhabire Bank Asya fırçası!

TRT'de isim vermeden Bank Asya'yı suçlayan Efkan Ala gazetecilerin ilgili sorularına fırça atarak yanıt verdi...

İçişleri Bakanı Efkan Ala, gazetecilerin cemaatin bankası Bank Asya ile ilgili ısrarlı sorularına fırça atarak yanıt verdi.

17 Aralık sabahı başlayan yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonrası kabine değişikliğiyle İçişleri Bakanlığı'na getirilen Efkan Ala, geçtiğimiz günlerde TRT'de konuk olduğu programda operasyon öncesi bir finans kuruluşunun yüklü miktarda dolar aldığı iddiasını gündeme getirmiş, 2 milyar dolar gibi bir rakama işaret etmişti.

ARINÇ GAZETECİLERE "BAKAN'A SORUN ÖĞRENİN" DEMİŞTİ

Gündeme bomba gibi düşen bu iddia için Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, isim vermeden bir banka hakkında 2 milyar dolar kazanç elde ettiği iddialarında bulunan Efkan Ala'ya bu konuda soru sorulması gerektiğini söyledi. Arınç, "Siz İçişleri Bakanımızın ağzından çıkan bu sözleri kendisine sürekli sorarak, yaptığının ne anlama geldiğini öğrenebilirsiniz" dedi.

ARINÇ'I DİNLEYEN MUHABİR BAKAN'DAN FIRÇAYI YEDİ!

Ancak Arınç'ın gazetecilere yapmış olduğu bu tavsiyesi pek işe yaramadı. Ekan Ala'ya konuyla ilgili ısrarlı sorular yönelten basın mensupları ummadıkları bir tepki ile karşılaştı. Gazetecilerin ısrarlı soruları karşısında sinirlendiği gözlenen Ala "Benim orda adını andığım bir şey oldu mu? Arkadaşlar gazeteciliğinizi bizim yaptığımız iş gibi yapacaksınız" diyerek sinirli bir şekilde aracına binip uzaklaştı.