Gündem
01 Eyl 2016 14:45 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 21:30

Efkan Ala'dan istifa sonrası ilk açıklama!

İçişleri Bakanlığı'ndan devir teslim töreni yapıldı. Dün istifa eden Efkan Ala koltuğu Süleyman Soylu'ya devretti.

İçişleri Bakanlığı'ndaki tören öncesi Çalışma Bakanlığı'nda da devir teslim yapıldı. Süleyman Soylu, koltuğunu Mehmet Müezzinoğlu'na devretti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndaki devir teslim töreninin ardından Süleyman Soylu, İçişleri Bakanlığı'na gitti. Süleyman Soylu'yu karşılayan Efkan Ala, istifa kararının ardından ilk kez konuştu.

Efkan Ala'nın açıklamalarından satırbaşları:

Bugünü bize bahşeden yüce Allah'a şükürler olsun. Benim ilk önce bu göreve bana tevdi eden sayın Cumhurbaşkanı'na sayın Başbakan'a teşekkür ediyorum. Bu görevi yerine getirirken bana her zaman mesailerliyle destek olan birlikte çalıştığımız mesai arkadaşarıma müteşşekirim. Bütün şehitlerimizi rahmetle anıyorum, gazilerimizi minnetle anıyorum. Bu görevi yerine getirieken her zaman desteğini yanımda hissettiğim TBMM'ye, TBMM üyelerine şükranlamı sunuyorum. Türkiye gibi zaman zaman sistemine darbecilerin müdahale girişiminde bulunduğu ülkerlerde meclisin desteği her şeyden önemlidir. Bu süreç içerisinde Türkiye'nin çeşitli yerlerine gittiğimizde heyecanlarıyla her zaman yanımızda hissetiğimizi parti teşkilatına teşekkür ediyorum. Bunların tamamının içinden çıktığı azizi milletimize ferasetiyle her karşılaştığımız zaman bizlere yol gösteren bu milletin bu ülkenin en kıyometli dayanağı olan meydanları kendi iradesine sahip çıkmak için dolduran aziz milletimiz müteşekkir olduğumu altını çizerek ifade etmek istiyorum. Bütün içtenliğimle ülkemizin menfaati için sizin başarılı olmanızı temenni ediyorum.



Süleyman Soylu'nun konuşmasından satırbaşları:

Burada bugün anlamlı bir günde bulunan çok kıymetli dostlarımız 21. asra Türkiye iyi başladı. Bütün dünyanın şaşkınlığı içinde hem yol haritasını hem dünya okumasını hem de insanının hayat standartlarını yükseltmek için gayretten vazgeçmedi. Bugünler hatırlandığında bu büyük mücadele ve hikaye bütün dünyaya her adımla örnek bir mücadele olacaktır. Hukukun üstünlüğünden hiçbir saniye ayrılmayan bir Türkiye tablosu 21. asrın özetidir.

Biz bu vatanın nöbetçileriyiz. Bugün buradayız, 24 saat sonra başka bir görevdeyiz. Önemli olan bize bu görevi tevdi edenler ve aziz milletimize mahçup olmamaktadır. Sığındığımız yüce Allah'tır.
Türkiye ve etrafımızdaki coğrafya çok büyük bir sınavdan geçmektedir. Milletimizin bu sınavı geleceğimize emin bir toprak parçası bırakmak üzere devam etmektedir. Bu sınavın içerisinde terör örgütleriyle mücadele vardır. Bu mücadele devam edecektir. Bir tarafta PKK, bir tarafta DEAŞ mücadelesi Türkiye'nin gelişmişlik ve büyüme mücadelesidir.

Kıymetli bakanımız nasıl bir mücadele ortaya koymuşsa aynı irade hepimizde devam edecektir.  FETÖ terör örgütünden tek bir fert kalmayıncaya kadar Türkiye bu beladan kurtulacaktır. Bu milletimizin emridir.