Gündem
29 Ara 2013 13:44 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:50

Efkan Ala ilk kez konuştu! Zekice bir tuzak kurmuşlar!

Yeni İçişleri Bakanı Efkan Ala, TRT 1'de 'Enine boyuna' programında süreci değerlendirdi.

Efkan Ala, bakan olduktan sonra ilk kez canlı yayın programına katılıyor. Ala, TRT1'de ekrana gelen Enine Boyuna programının konuğu oldu.

OPERASYON SEÇİME YÖNELİK SUİKAST
Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Ala, yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun seçim sürecine yönelik bir suikast girişimi olduğunu belirtti.

Efkan Ala şunları söyledi:

Kendi kapasitelerince zekice bir tuzak kurmuşlar. Başbakanı en hassas noktasından, yolsuzluktan vurmak istiyorlar. Çekmişsin, etmişsin. Neden müdahale etmiyorsun. Neyi bekliyorsun. Organize suç olsun diye kendi organize ediyor.

NEDEN SUÇ ÜSTÜ YAPMIYORSUN?
Bir dosya açılmış, içine ne varsa doldurulmuş. Bunun arkasında başka şeyler aramak lazım. Türkiye'de sistematik yolsuzluk vardı. Bu amaçla, AK Parti döneminde yolsuzlukla mücadele stratejisi kabul edildi. 2 yıllık bir çalışma, tam da Türkiye istikrarlı yürürken ve seçim takvimi başlamışken siyaseti dizayn için devreye sokuldu. Madem iki yıldır ortada suç var, neden suç üstü yapmıyor da, bugünü bekliyorsun?

OPERASYONUN MALİYETİ 104 MİLYAR
Tüm ihalelerin bedeli 40 milyar dolar. Etiler polis okulu bir şirkete peşkeş çekildi deniyor. Baktık. Yalan. Meselenin omurgası yok. Bu tezgahın bize Türkiye'ye maliyeti 104 milyar dolar.. Şimdi bakalım kim dolar aldı? Bunlar ortaya çıkacak.

NE MÜNASEBETLE DİNLİYORSUN
Bu çete, güneyde bir ilimizde vali, beld. başkanı, em. müdürünü, tüm parti teşkilatlarını dinlemiş. Ne münasebetle dinliyorsun.

CEMAAT İŞ YAPMAYI SUÇ GÖRÜYOR
Bu yapı, Marmaray'dan 3. havalimanına kadar, iş yapan hükümeti devirebilmenin yolunu bu tür operasyonlarda görüyor.