Gündem
19 Mayıs 2014 11:22 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:11

Effie Reklam Ödülleri sahiplerini buldu!

Effie Reklam Ödülleri Grand Tarabya otelinde düzenlenen bir geceyle sahiplerini buldu.

Bu yıl 6. kez düzenlenen Effie Türkiye Reklam Etkinliği Ödülleri, rekor  başvuru adedine ulaştı. 291 kampanyanın 30 farklı kategoride yarıştığı organizasyonda, Effie almaya hak kazananlar Grand Tarabya Oteli’nde yapılan ödül töreninde açıklandı.

Gecede, 23 kampanya altın, 19 kampanya gümüş, 17 kampanya ise bronz Effie kazandı.

Reklamcılar Derneği ve Reklamverenler Derneği tarafından Effie Worldwide Inc. işbirliğiyle düzenlenen reklam dünyasının ‘Oscar’ı “Effie Türkiye Reklam Etkinliği Yarışması”nın ödül töreni, 13 Mayıs Salı akşamı Grand Tarabya Oteli’nde yapıldı.  

Bu yıl 291 başvuruyla dünya çapında başarı elde edilen yarışmada; en fazla başvuru yapılan kategoriler Dijital Uygulamalar 22, Lansmanda Başarılı 22 ve  Kozmetik ve Kişisel Bakım 20 olarak gerçekleşti.

Eti, Unilever, Ülker ve Vestel’in sponsorluğunda gerçekleştirilen 6. Effie organizasyonun finalinde konuklara seslenen Reklamverenler Derneği Başkanı Ahmet Pura, bu yıldan itibaren her yıl düzenlenme kararı alınan yarışmanın gördüğü yoğun ilgiden büyük mutluluk duyduğunu söyledi. “Dünyada farklı türde pek çok yarışma düzenleniyor. Bunlar arasında Effie'nin çok özel bir yeri var. Effie reklam yatırımlarının geri dönüşü, -marketing challenge- üzerine kurulu bir yarışma. Reklamverenler olarak işimizin odağının tam da bu olduğunu söyleyebilirim. Yaratıcılık marka farklılaştırmasının başlıca unsurudur, ancak asıl peşine düşülmesi gereken etkisi kanıtlanmış bir yaratıcılık olmalıdır.” diyen Pura, Effie’nin reklam dünyasındaki yarışmaların altın standardı olarak nitelendirildiğini vurguladı.

Reklamcılar Derneği  Başkanı Alper Üner ise jürinin başvurular arasından seçim yapmakta çok zorlandığını dile getirerek, 'Effie’ye olan yoğun ilgi ve seçim sürecindeki zorlanma, Türk reklamcıların kaydettiği ivmenin önemli bir göstergesi' dedi.

Kazananların listesini görmek için TIKLAYINIZ